Món Esport
Eliminada la norma polèmica que va permetre al Barça fitxar Braithwaite
  • CA

El passat 19 de febrer, el Barça va anunciar el fitxatge de Martin Braithwaite després de pagar la clàusula de rescissió del davanter danès a la seu de LaLiga. Encara que no hi havia cap finestra de mercat oberta, ja que la d’hivern s’havia acabat, el club blaugrana es va poder reforçar –i, de retruc, debilitar el Leganés– perquè Ousmane Dembélé va patir una lesió que el va allunyar més de cinc mesos dels terrenys de joc i la normativa de la Reial Federació Espanyola de Futbol ho permetia només en aquestes situacions.

El cas va ser molt polèmic, ja que el conjunt madrileny, en plena lluita per una salvació que finalment no va aconseguir, no va tenir l’oportunitat de fitxar un substitut per a Braithwaite, un futbolista important de la seva plantilla. El Leganés no es va quedar de braços plegats i va denunciar el cas a l’RFEF. Uns mesos més tard, l’ens que presideix Luis Rubiales ha acceptat la sol·licitud i ha modificat l’article polèmic– el 124– del seu reglament general, publicat aquest dimarts. A partir d’ara, només els jugadors sense contracte podran fitxar pels clubs fora dels períodes de traspassos.

Encara que LaLiga va proposar que es pogués incorporar futbolistes fora de mercat si hi havia acord econòmic entre clubs, finalment la Federació Espanyola de Futbol ha decidit que els equips espanyols s’adaptaran a les indicacions de la FIFA, que ja seguien la resta de països, i només podran afegir a la seva plantilla agents lliures.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa