Món Esport
El Benito Villamarín, seu de la final de la Copa del Rei
  • CA
El Benito Villamarín acollirà la final de la Copa del Rei 2019. | Reial Betis

La final de la Copa del Rei es jugarà a Sevilla. La nova junta directiva de la Reial Federació Espanyola de Futbol ha guanyat per golejada l’antiga en serietat i ha anunciat la seu del partit decisiu de la competició quatre mesos abans que aquest es disputi (i sense la necessitat de saber els dos equips finalistes). En una roda de premsa a la Ciudad de Fútbol de Las Rozas, Alfredo Olivares –director de competicions de l’entitat– ha informat que la final prevista per al pròxim dissabte 25 de maig se celebrarà a l’estadi Benito Villamarín.

 

És la primera vegada després de molts anys que la Federació Espanyola ha determinat l’escenari de la final de la Copa del Rei sense que es coneguin els conjunts que la disputaran. Sembla que no era tan difícil aconseguir-ho. El Betis ha guanyat el concurs les bases del qual es van establir a finals del 2018 i el seu estadi serà la seu de la final de la Copa per primer cop en la seva història. El canvi de format provocarà, tal com es va explicar des del primer moment, que la ciutat que aculli la final, en aquest cas Sevilla, “haurà de posar a disposició de la RFEF un espai emblemàtic de suficient extensió per la instal·lació d’un Festival del Futbol de caràcter lúdic, festiu i cultural que sigui un punt de trobada de tots els aficionats”.

 

El Benito Villamarín, on el Reial Betis disputa els seus partits com a local, té capacitat per a 60.721 espectadors i és el quart estadi més gran d’Espanya, només superat pel Camp Nou (Barça), el Santiago Bernabéu (Reial Madrid) i el Wanda Metropolitano (Atlètic de Madrid). El feu matalasser, de fet, va ser l’últim a acollir una final de Copa del Rei, la del 2018 entre el mateix Barça i el Sevilla. Mestalla ha tingut opcions fins al darrer moment, però València haurà d’esperar com a mínim un any més per convertir-se en la capital esportiva d’un cap de setmana de Copes.

Reial Betis

De moment, els tres equips catalans de Primera Divisió tenen opcions de ser el 25 de maig a Sevilla, encara que tots estan obligats a remuntar si volen classificar-se per a les semifinals. El Barça haurà de capgirar l’advers 2-0 del Sánchez Pizjuán, el Girona encara ho té més complicat per eliminar el Madrid (4-2), encara que els d’Eusebio ja han demostrat que no es rendeixen mai, i, després de l’1-1 a l’RCDE Stadium, l’Espanyol haurà de marcar com a mínim un gol (precisament al Benito Villamarín) si vol privar el Betis de jugar la final a casa seva. Els de Quique Setién, però, estaran molt motivats per seguir avançant, ja que el Sevilla també té opcions de guanyar el títol en l’estadi de l’etern rival.

 

La Copa de la Reina, a Granada

 

D’altra banda, Alfredo Olivares també ha anunciat que la final de la Copa de la Reina es disputarà en el Nuevo Los Cármenes de Granada el pròxim dissabte 11 de maig. Encara queda molt a millorar, però aquest compromís passarà de disputar-se a la Ciudad de Fútbol de Las Rozas a fer-ho en un estadi amb capacitat per a 23.156 espectadors. A més, “a petició dels clubs classificats per als quarts de final de la competició”, la Federació ha explicat que s’ha prorrogat fins al 30 de gener la possibilitat de presentar candidatures per acollir el partit decisiu de la Copa del Rei de futbol sala.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa