Món Esport
Diego Costa, condemnat a sis mesos de presó per delicte fiscal
  • CA

El davanter hispanobrasiler de l’Atlètic de Madrid, Diego Costa, ha segellat aquest dijous el pacte al qual va arribar amb la Fiscalia de Madrid per evitar asseure’s en el banc dels acusats per un delicte de frau fiscal i ha ratificat l’acord pel qual haurà d’abonar 36.000 euros en substitució dels sis mesos de presó que se li demanaven. L’acord s’ha aconseguit entre la defensa i el fiscal després de reconèixer el futbolista el delicte econòmic i s’ha materialitzat en 12 mesos de multa a raó d’una quota diària de 100 euros, tenint en compte que ja ha pagat 1,1 milions d’euros.

El davanter matalasser, sense antecedents penals, va subscriure un contracte federatiu amb el club madrileny el 2013 amb vigència fins al juliol del 2018. El 13 de juny del 2014 va formalitzar liquidació de saldo i quitança d’aquest contracte, regulant les condicions i extrems per ser transferit al Chelsea FC. A aquest efecte tots dos equips van acordar el traspàs del jugador, que va subscriure el nou contracte fins al juliol del 2019 amb una retribució bruta de 10.021.000 euros per temporada. L’acusat va traslladar la seva residència al Regne Unit el 20 de juliol de 2014, tenint per tant la condició de resident fiscal a Espanya en aquest exercici.

D’altra banda, el 6 de novembre del 2013 la societat Mutisports & Image Management Limited, titular dels drets d’imatge del futbolista, havia formalitzat un contracte pel qual els cedia a la mercantil Players Image, amb vigència des de gener del 2014 fins al desembre d’aquest any i pel qual la primera va cobrar el febrer i l’abril de 2014. El delicte fiscal es va produir quan Diego Costa no va declarar aquests ingressos pels seus drets d’imatge.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa