Els detalls del protocol de la Lliga per reprendre la competició

El passat divendres, la Lliga va enviar als clubs de la Primera i Segona Divisió espanyola el protocol que durà a terme per reprendre els entrenaments i, posteriorment, la competició. El diari SPORT ha filtrat tots els detalls del document de 23 pàgines que la patronal va fer arribar als equips de les categories professionals del futbol espanyol. Es divideix, com ja va avançar la Cadena COPE fa uns dies, en quatre fases: prèvia de preparació als entrenaments, entrenaments en solitari, entrenaments en grups reduïts i, finalment, sessions col·lectives.

Sempre segons el pla de l’entitat que presideix Javier Tebas, l’última fase haurà de durar, com a mínim, quinze dies. Durant tot el temps que duri tot el protocol, totes les persones que formin part de les concentracions s’hauran de sotmetre a tres proves PCR i serològiques: la primera dos dies abans de començar els entrenaments en solitari, la segona abans de les sessions en grup i la darrera abans de tornar a competir. A partir de la segona fase, a més, hi haurà tests diaris a la plantilla, el cos tècnic i el cos mèdic.

En cas que algú doni positiu, “se seguirà el protocol d’actuació marcat per les autoritats sanitàries”: caldrà aïllar-lo, desinfectar les instal·lacions –que s’hauran de ventilar com a mínim una vegada al dia– i sotmetre a proves de coronavirus a tothom que hagi tingut contacte amb aquesta persona. L’aplicació del protocol serà coordinada a cada club per una persona escollida que estarà obligada a informar la Lliga de tot el que passi.

Pel que fa als entrenaments, el camí cap a la normalitat serà progressiu: primer les sessions sobre la gespa seran individualitzades. Mai hi podrà haver més de dotze jugadors en les instal·lacions ni sis sobre la gespa. Tothom rebrà les instruccions telemàticament. Posteriorment, els entrenaments es faran en tres grups de vuit, entre els quals no es compartirà vestidor. El menjar s’entregarà de forma individual a cada futbolista. Per últim, i sense deixar de banda les mesures d’higiene necessàries, es reprendran les sessions col·lectives i tot l’equip s’aïllarà en una residència o hotel de concentració.

Les primeres proves, la setmana vinent

Més enllà de la informació detallada del diari SPORT, RAC1 ha afegit dates als plans de la Lliga per intentar acabar, com sigui, la temporada 2019/20. Segons la ràdio catalana, la setmana del 27 d’abril –és a dir, la setmana vinent– es realitzaran les proves de coronavirus a tots els clubs perquè el dilluns 4 de maig pugui produir-se el retorn a la feina amb entrenaments individualitzats, la segona fase del protocol de la patronal. Caldrà veure com evoluciona la situació i, en conseqüència, la planificació. Quique Setién i Sergio Busquets, entrenador i segon capità del Barça, respectivament, ja han assegurat públicament que veuen molt complicat poder disputar les jornades restants de la competició de la regularitat.Més notícies

El protocol de la Lliga per protegir els futbolistes en el retorn a l’activitat

La 'Cadena COPE' filtra l'esborrany del protocol d'actuació per al retorn als entrenaments dels equips de LaLiga

Cristiano, enxampat de festa en ple confinament

Una de les seves germanes, Elma Aveiro, ha publicat un vídeo en el seu perfil d’Instagram en què es veu com Cristiano i la seva parella han acudit a la festa de la seva neboda

Nou comentari