Un hat-trick de penals històric enfonsa el Madrid a Mestalla (4-1)

Què tindrà el València, que ja pot estar fent la pitjor temporada de la seva història -tampoc no és el cas-, però quan arriba el partit contra el Reial Madrid es converteixen en autèntics monstres? Els xes han aconseguit guanyar els blancs i no ho han fet de qualsevol forma. L’equip dirigit per Javi Gracia, que està a prop de la zona de descens, ha vençut el de Zinédine Zidane per golejada (4-1), amb un històric hat-trick de penals transformat per Carlos Soler en un partit boig i amb el VAR de protagonista. José Luis Gayà, lateral esquerre del València, ha estat l’home del partit.

El Madrid arribava trasbalsat a terres valencianes. El dia abans, el dissabte 7 de novembre, el club havia notificat el positiu per coronavirus de dos futbolistes importants per a Zidane: Casemiro i Hazard. Els seus llocs al mig del camp els han ocupat Isco i Vinicius, però, tot i això, el tècnic francès no ha tingut cap problema per presentar un onze de garanties superior sobre el paper al de Javi Gracia.

Els blancs han saltat al terreny de joc amb la voluntat d’acabar amb qualsevol intenció dels valencians de plantar cara. Han atacat per terra, mar i aire i la resistència xe ha durat poc més de 20 punts. Karim Benzema ha perforat la porteria de Jaume Domènech amb un bon xut potent des de la frontal de l’àrea, en el qual el porter podria haver fet alguna cosa més. Tot semblava ben encarrilat per als merengues, però després del gol, el partit ha fet un gir de 180 graus.

Un nou partit

No és estrany que el Madrid dels últims anys es desconnecti després de marcar. Aquest cop, la desconnexió ha durat fins al final del partit. Deu minuts després del gol de Benzema, Lucas Vázquez ha comès un penal claríssim que no ha ni protestat. Carlos Soler l’ha acabat transformant, però la forma amb la qual ho ha fet ha estat un autèntic show. En un primer xut, Courtois ha aturat i Yunus Musah ha marcat en el refús. El problema, però, és que el penal s’ha hagut de repetir, perquè el jove davanter del València havia entrat abans d’hora a l’àrea, però també ho havia fet el mateix Lucas. A la segona, Soler no ha perdonat.

El surrealisme ha continuat pocs minuts més tard. En una acció embolicada, Courtois i Varane no s’han entès i el central francès ha comès un error imperdonable i s’ha introduït la pilota en pròpia porteria. El control del partit dels blancs havia durat poc més de 20 minuts i el marcador ja afavoria als valencianistes al descans.

Hat-trick de penals

La segona meitat ha mantingut la mateixa dinàmica del final de la primera. El València ha avisat des de bon començament amb un xut de Kang-In Lee que ha impactat contra el pal. Pocs minuts més tard, José Luis Gayà, que ha fet un autèntic partidàs demostrant novament que, sense exagerar, pot ser tranquil·lament el millor lateral esquerre de la Lliga, ha forçat un penal. Ha fet una gran jugada per la banda, ha xutat i ha forçat l’aturada de Courtois. En el refús, Marcelo ha comès falta sobre Maxi Gómez a l’interior de l’àrea quan estava a punt de marcar. Un cop més, Carlos Soler ha transformat.

I encara ho faria una vegada més. El VAR ha intervingut per enèsima vegada en el partit per corroborar que Sergio Ramos ha comès mans a l’interior de l’àrea. Per una vegada, el sistema de videoarbitratge no està “per ajudar el Madrid”, com el mateix Emilio Butragueño va declarar al final del clàssic. Carlos Soler ha tornat a marcar. Val a dir que Courtois ha encertat en totes les ocasions la direcció del xut, però no n’ha pogut aturar cap més que el primer que s’ha hagut de repetir. Soler ho havia fet: hat-trick de penals, un registre històric i únic en contra dels blancs.

Ni mig símptoma de remuntada

Després del 4-1, quan encara quedava mitja hora de joc, el València s’ha concentrat en l’aspecte defensiu. Els xes eren conscients que, si una cosa té el Madrid, és capacitat de remuntar partits impossibles apel·lant a l’èpica i no ho han volgut concedir. L’equip de Javi Gracia s’ha tancat en defensa per impedir que cap dels atacs dels merengues pogués acabar en gol i, de fet, s’ha vist com els blancs estaven absolutament frustrats a l’hora de rondar l’àrea de Jaume Domènech perquè no passava cap pilota. 33 minuts de resistència xe i final del partit. Històric. 4-1 amb hat-trick de penals.

Amb dubtes a l’aturada

Semblava que el Madrid de Zidane havia esvaït la nebulosa que els envoltava les darreres setmanes després de la victòria al clàssic i el triomf contra l’Inter de Milà a la Champions. Tanmateix -ja ho anàvem avisant- aquest equip no juga bé i no convenç. Novament, els blancs hauran de reflexionar sobre el que ha passat a Mestalla i hauran de decidir si canvien alguna cosa o no. Si la seva estratègia consisteix, com sempre, a considerar que són un gran equip perquè guanyen un o dos partits, la trajectòria dels merengues continuarà de capa caiguda. De moment, amb un Barça que tampoc no atravessa el seu millor moment, la Reial Societat és el conjunt que lidera la classificació de la Lliga.