El Reial Madrid ha ensopegat al Santiago Bernabéu davant el Celta, equip en zona de descens, en un partit molt gris dels de Zinédine Zidane (2-2). Els blancs han confiat totes les seves opcions de guanyar a una sortida molt poderosa a la segona meitat per remuntar el gol inicial dels gallecs, però no comptaven amb la capacitat de reacció dels d’Òscar Garcia Junyent en els minuts finals del duel. El tècnic amb passat blaugrana ha donat ales al Barça i posa més emoció en una Lliga caracterizada per la falta de domini absolut dels dos equips grans de la competició. L’empat merengue deixa els culers a un punt del líder quan ningú esperava que aquesta jornada pogués finalitzar d’aquesta manera.

Zidane ha sorprès tothom amb la seva alineació. La davantera, centrada en el de sempre, Karim Benzema, ha estat acompanyada de Gareth Bale i Eden Hazard. El belga tot just acabava d’entrar a la convocatòria després de lesió i ha obtingut la titularitat. La veritat és que no s’ha notat el seu llarg temps de baixa i ha fet un partit prou correcte. Tot i això, la verticalitat del Celta de Garcia Junyent ha sorprès els blancs. Especialment a Varane, que ha comès una errada molt greu a l’inici del partit i ha permès que Smolov marqués a plaer. Els gallecs s’han avançat i els merengues no han fet cap esforç per marcar abans del descans. De fet, Courtois, amb una gran aturada, ha evitat el gol d’Aidoo a les acaballes de la primera meitat.

Tal com ha començat la segona part, ha semblat que el Madrid golejaria el rival en pocs minuts. Els blancs han sortit dels vestidors d’aquella manera que tant agrada a la seva afició, fent honor a aquelles paraules tan casposes com “mordida”, “casta” o “pundonor”. Als set minuts de la represa, Marcelo ha centrat dins l’àrea i Kroos, amb un gran xut, ha superat un Rubén Blanco que ha fet l’estàtua. El mateix porter gallec regalaria la remuntada als merengues, cometent un penal totalment innecessari sobre Hazard. Sergio Ramos ha definit amb molta seguretat. Els blancs no han matat el partit, s’han relaxat i s’han vist guanuadors i el Celta ho ha aprofitat. En una jugada a les acaballes de l’enfrontament, l’altre central merengue, Ramos, ha estat poc atent a un desmarcatge de Santi Mina, Denis Suárez l’ha habilitat dins l’àrea i el gallec no ha perdonat davant de Courtois. Al temps afegit, Rubén Blanco ha esmenat les seves errades amb una aturada de molt mèrit per evitar el gol de Benzema.