El Madrid ensopega davant l’Athletic i el Barça acaba l’any com a líder en solitari (0-0)

El Reial Madrid ha comès un greu error en el seu objectiu de competir el lideratge de la Lliga amb el Barça. Els blancs no han aprofitat cap de les múltiples ocasions de gol que han generat i no han pogut passar de l’empat amb l’Athletic Club de Bilbao (0-0). Els bascos han sortit a defensar el resultat inicial des del començament del duel i el plantejament de Gaizka Garitano ha donat el seu resultat. Els de Zidane encadenen així una ratxa de tres empats consecutius en Lliga malgrat dominar els partits i acaben l’any segons, a dos punts dels blaugrana.

La sensació de superioritat del Madrid en la primera meitat ha estat evident. Els blancs, comandants per un gran Luka Modric que torna a rendir a un nivell molt alt, han collat l’Athletic i han tingut algunes ocasions clares. Tot i això, la falta d’encert de Benzema i Vinicius, els pals i les aturades de mèrit d’Unai Simón han impedit el gol blanc. Els bascos han culminat els primers 45 minuts amb un joc sòlid i rocós que ha desgastat els merengues i els ha posat les coses molt difícils. A més, alguna arribada d’Iñaki Williams i un gol anul·lat a Kenan Kodro han pogut suposar l’avantatge en el marcador de l’Athletic.

En la segona meitat els blancs ja no han estat tan clarament superiors. Els bilbaïns han continuat mantenint les línies molt ben tancades i Unai Simón ha tret les que anaven entre els tres pals. A més, el travesser i el pal dret de la porteria de l’Athletic han impedit també els gols de Nacho i Sergio Ramos respectivament. En els darrers minuts del partit el Madrid ha collat amb intensitat el rival, però els bascos no han perdut la calma i han mantingut les seves posicions amb serenitat. Per contra, els merengues sí que s’han posat nerviosos i no han acabat de causar perill per intentar marcar a la desesperada amb accions massa directes i no han pogut convertir cap acció en gol en cap moment del partit.