A dos partits de l’ascens (1-2)

El Girona ja és a la final del play-off d’ascens a Primera Divisió. Els catalans han derrotat l’Almeria a l’Estadi dels Jocs del Mediterrani en un gran partit (1-2), on no s’han conformat amb defensar-se i fer bona la victòria per la mínima a Montilivi, sinó que han atacat constantment i han vençut els andalusos amb justícia. Samu Sáiz ha estat el millor dels blanc-i-vermells, amb un gol i una assistència. Ara, els gironins esperen rival per a l’última ronda que els queda per tornar a la categoria d’or del futbol estatal. L‘Elx serà el darrer obstacle a superar.

El mèrit de Francisco

Francisco ha guanyat la partida a José Gomes, el cinquè entrenador de la temporada de l’Almeria que havia arribat expressament per al play-off d’ascens, amb un plantejament molt atrevit. Si bé els andalusos van anar a Girona a defensar-se i van rebre un gol, avui estaven obligats a atacar. El tècnic blanc-i-vermell n’era conscient i ha decidit fer el mateix per fer bons els gols a camp contrari.

L’estratègia de Francisco no podria haver sortit millor. Quan no havien passat ni cinc minuts des de l’inici del duel, Samu Sáiz ha caçat un rebuig de la defensa de l’Almeria i ha marcat un autèntic golàs de volea. El davanter blanc-i-vermell s’ha fet gran a partir d’aquest instant i ha buscat el segon durant vint minuts més. Ho ha estat a punt d’aconseguir amb una rabona que no ha entrat per mil·límetres, un cop ja havia superat el porter Sivera. Sáiz ha aterrat a aquesta promoció d’ascens per dir-li a Stuani que no està sol i que l’ajudarà a aconseguir-ho.

A partir d’aquesta jugada, però, tot ha canviat. Després d’una gran jugada de Darwin Núñez, l’estrella dels andalusos, Lazo ha rematat la centrada del seu company per igualar el duel. L’Almeria encara necessitava dos gols, però els han buscat amb insistència durant els minuts que restaven de primera part. Afortunadament, no ho han aconseguit.

Stuani sentencia

El descans li ha anat molt bé al Girona, que ha pogut recuperar forces i espantar els fantasmes de la por de la remuntada de l’Almeria i ha passat a dominar el partit. Després d’algunes ocasions molt perilloses a banda i banda, que han obligat a les intervencions de mèrit de Riesgo i Sivera, Samu Sáiz ha dit prou. El davanter blanc-i-vermell ha despenjat una centrada de Borja García a l’interior de l’àrea i ha cedit la pilota a Stuani amb molta intel·ligència. L’uruguaià no ha perdonat i ha sentenciat el partit. El Girona ja pot deixar de somiar, perquè l’ascens està a només dos partits.