Món Esport
La convocatòria d’eleccions a la Federació Espanyola, declarada nul·la per un defecte de forma
  • CA

El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) ha anul·lat la convocatòria de les eleccions a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), previstes per al 17 d’agost o 17 de setembre, a causa de defectes de forma en aquesta convocatòria a les urnes. El TAD ha estimat parcialment els recursos presentats per la Federació de Futbol de Madrid (RFFM), el futbolista Sergio Marcos González (Cultural Leonesa) i els clubs Flat Earth i UD Los Barrios.

El tribunal ha indicat en la seva sentència que declara nul·la de ple dret la convocatòria d’eleccions a la presidència, assemblea general i comissió delegada de la Federació Espanyola del passat 10 de juny, així com el calendari electoral publicat, que programava els comicis per al 17 d’agost o el 17 de setembre si no s’habilitava definitivament el primer mes.

Els quatre recurrents havien presentat recursos contra aquesta convocatòria d’eleccions al·legant set motius principals, entre ells que s’havia realitzat abans de la finalització de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol per la pandèmia del coronavirus, que la convocatòria havia estat efectuada per un òrgan incompetent, o un inici incorrecte del còmput en els terminis del calendari electoral, entre d’altres.

L’RFEF va mostrar aquest dilluns el seu malestar per “no tenir constància” de l’anul·lació d’aquestes eleccions i d’haver-se assabentat per diverses publicacions als mitjans de comunicació. “Com que és una tònica habitual deplorable per a una societat democràtica on es respecten els drets dels ciutadans, ens hem anat assabentant de determinades informacions administratives que ens afecten directament pels mitjans abans que pels canals legalment previstos“, va lamentar en una nota.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa