Món Esport
La UEFA anuncia el calendari i el format de la nova Champions
  • CA

La Champions League ja sap quin és el full de ruta que haurà de seguir per trobar el seu campió de la temporada 2019/20, marcada completament pel coronavirus. El Comitè Executiu de la UEFA ha anunciat aquest dimecres el calendari i el format que permetran a la màxima competició continental sobreposar-se a la pandèmia que ho ha sacsejat tot. No hi ha hagut cap sorpresa: tal com diversos mitjans de comunicació havien filtrat els últims dies, el torneig europeu s’acabarà amb una Final a 8 a porta tancada i en una seu única, Lisboa. L’Estadi Olímpic Atatürk d’Istanbul, per tant, es quedarà sense poder acollir el partit que coronarà el campió d’Europa.

Els quarts de final de la Lliga de Campions començaran el 12 d’agost i la final està prevista pel 23 del mateix mes. Totes les eliminatòries seran a partit únic, quelcom que permetrà que la competició es culmini en poc més d’una setmana. El calendari serà tan frenètic com exigent i obligarà els candidats a cuidar tots els detalls possibles. Els nous fitxatges, evidentment, no podran jugar. Ja hi ha quatre equips classificats per a la Final a 8 a Lisboa: Atlètic de Madrid, PSG, Atalanta i Leipzig. Els altres quatre participants sortiran de les eliminatòries entre Barça-Nàpols, Manchester City-Reial Madrid, Bayern-Chelsea i Juventus-Olympique de Lió, les tornades de les quals encara s’han de disputar.

Contràriament al que s’havia publicat inicialment, la UEFA no ha decidit si els partits de vuitens que encara s’han de jugar ho faran als escenaris en què s’haurien disputat si el coronavirus no ho hagués impedit o també ho faran a Portugal. El més normal és que el Barça, el City de Guardiola, el Bayern i la Juventus tinguin l’oportunitat d’encarregar el bitllet per als quarts als seus estadis, però l’organisme presidit per Aleksander Čeferin s’ha donat de marge fins al juliol per decidir-ho. El Comitè Executiu de la UEFA ha programat aquests duels per al 7 i 8 d’agost. Les dates sí que han estat confirmades oficialment, així que l’equip de Quique Setién ja pot marcar aquells dos dies amb retolador vermell en la seva agenda.

El calendari de la Champions League 2019/20

RONDADIES
Vuitens de final
(partits de tornada)
7 i 8 d’agost
Quarts de final12, 13, 14 i 15 d’agost
Semifinals17 i 18 d’agost
Final23 d’agost

L’Europa League, a Alemanya

D’altra banda, l’Europa League tindrà un format i calendari molt semblant al de la seva germana gran, però es disputarà a Alemanya. Duisburg, Gelsenkirchen, Düsseldorf i Colònia han estat les seus escollides per a la segona màxima competició continental, que també es va aturar en els vuitens de final. En el seu cas, no obstant això, no hi ha cap eliminatòria decidida, tot i que alguns compromisos d’anada sí que es van jugar. Es confirmarà al juliol, però el més probable és que les tornades d’aquests enfrontaments –previstes per al 5 i 6 d’agost– es disputin en els llocs previstos a porta tancada i la resta d’eliminatòries es juguin a partit únic a Alemanya. El que sí que s’ha anunciat és el calendari de la Final a 8 a Alemanya: els quarts se celebraran el 10 i l’11 d’agost, les semifinals ho faran el 16 i el 17 i la final, a Colònia, el 21.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa