Món Esport
Bilbao, ciutat ‘zuri gorri’
  • CA

La final de Copa de la temporada 2019-2020 es jugarà un any més tard del previst a causa de la pandèmia del coronavirus. A més a més, es disputarà a la Cartuja de Sevilla sense públic i amb les aficions vivint el duel des de casa seva. Tanmateix, per molts obstacles i complicacions que tinguin, els afeccionats de l’Athletic Club de Bilbao i la Reial Societat intentaran gaudir al màxim d’un partit que fa tants anys com existeix el futbol que s’espera: el derbi basc a una final.

Així doncs, i amb la impossibilitat d’omplir els carrers de la capital andalusa de blanc-i-vermell i blanc-i-blau, les dues ciutats basques, Bilbao i Donostia, s’han engalanat d’una forma especial per arribar a la cita amb el suport de tota una vila a l’equip que defensa els colors de la ciutat.

En el cas de Bilbao, els esforços de l’Ajuntament perquè la ciutat llueixi zuri gorri han estat tot un èxit. Les banderes blanc-i-vermelles apareixen a tots els llocs emblemàtics i significatius de la població. Davant de la casa de la vila, una gran lona amb una samarreta de l’Athletic amb el número 12, el número de l’aficionat anònim, i el nom “Bilbao” governa la ria.

Una lona amb la samarreta de l’Athletic, davant de l’Ajuntament | Joan Pol Alcaraz
El centre de Bilbao, amb banderes de l’Athletic | Joan Pol Alcaraz

També als famosos carrers del casc antic, entre edifici i edifici, hi ha banderes zuri gorri que engalanen el barri. La gran majoria de comerços, bars i restaurants tenen els seus escuts i símbols a l’entrada, així com a moltíssims balcons de la ciutat, des del centre fins als afores.

Garlandes de l’Athletic al centre de Bilbao | Joan Pol Alcaraz

A més a més, dos dies abans de la final, cal destacar un comportament exemplar de la gran majoria de la població pel que fa al compliment de les normes per contenir el coronavirus. Més enllà d’alguns casos concrets, no hi ha aglomeracions, no hi ha reunions a l’exterior dels bars i no hi ha imatges que facin malpensar de la ciutadania de Bilbao. Ara bé, l’ambient festiu és molt present als carrers. Hi ha molta gent amb samarretes zuri gorri, s’escolten càntics a favor del conjunt basc i moltes converses giren al voltant del derbi a la final de Copa, tan i tan esperat.



Més notícies
Els jugadors de la selecció de Kosovo celebren un gol | Europa Press
Kosovo se solidaritza amb Catalunya arran del partit contra la selecció espanyola
Notícia: Kosovo se solidaritza amb Catalunya arran del partit contra la selecció espanyola
Comparteix
Han publicat una piulada des del compte de Twitter oficial de la federació
Els aficionats de la Reial Societat acomiaden l'equip abans de la final de Copa | Joan Pol Alcaraz
Aglomeracions preocupants a Bilbao i Donostia per la final de Copa
Notícia: Aglomeracions preocupants a Bilbao i Donostia per la final de Copa
Comparteix
Els aficionats han acomiadat els seus equips sense distàncies ni mascaretes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa