Món Esport
El Bayern assalta el Dortmund i acarona la seva vuitena Bundesliga consecutiva (0-1)
  • CA

El Bayern segueix caminant amb pas ferm cap a la seva vuitena Bundesliga consecutiva. El conjunt bavarès ha assaltat el Borussia Dortmund en el Der Klassiker i s’ha afermat a la primera posició de la competició de la regularitat. Els de Hans-Dieter Flick s’han imposat al segon classificat, al qual ja avantatgen en set punts quan només en queden divuit per disputar, i han demostrat que no volen deixar d’ocupar el tron alemany.

Els muniquesos han evidenciat que són un equip molt sòlid i fiable. El Borussia Dortmund arribava al partit decisiu per la lluita pel títol, el que podia apropar els de Lucien Favre al Bayern o allunyar-lo encara més, amb bon estat de forma. Havien guanyat còmodament els dos compromisos que havien disputat després de l’aturada forçada pel coronavirus. Els locals, avui sense l’ajuda inestimable dels seus afeccionats al Signal Iduna Park, han intentat imposar el ritme frenètic amb què se sent còmode i ho ha aconseguit en alguns trams del duel, però no n’han tingut prou per batre Neuer.

Erling Haaland, el davanter de moda del futbol europeu, no ha estat gens encertat, mentre que Julian Brandt i Thorgan Hazard no han aconseguit inquietar la defensa bavaresa. D’altra banda, sota la batuta d’un Joshua Kimmich espectacular, el Bayern ha anat apropant-se a la porteria rival cada vegada amb més perill fins que el mateix migcampista Rottweil, en els últims compassos de la primera meitat, s’ha inventat una delícia des de fora de l’àrea per superar Roman Bürki, que podria haver fet alguna cosa més per evitar la diana.

La represa ha tingut poca història. Els de Flick han fet un pas enrere, però tampoc no han patit massa per emportar-se els tres punts del mític Westfalenstadion. L’àrbitre i el VAR, val a dir, s’han empassat un penal molt clar per mans de Boateng, que ha desviat amb el braç un xut de Haaland. El noruec, per si no n’hi hagués prou amb la derrota, s’ha hagut de retirar abans d’hora del terreny de joc per culpa d’unes molèsties físiques que no conviden massa a l’optimisme. En els darrers instants, quan el Borussia Dortmund estava bolcat a la recerca infructuosa de l’empat, Lewandowski ha estavellat una pilota contra el pal. Ha estat la darrera ocasió d’un partit que ha permès al Bayern fer un pas de gegant cap al títol de la Bundesliga.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa