L’Argentina rep una dosi de realitat i cau derrotada contra Colòmbia (0-2)

Passen els anys, les competicions, canvien seleccionadors i gran part de la plantilla, amb la intenció finalment de trobar jugadors que puguin acompanyar Messi en la seva odissea d’aconseguir un títol amb la selecció de l’Argentina. La realitat és, però, que cada any l’albiceleste torna a decebre. En la seva estrena en la Copa Amèrica de Brasil, els argentins no han aconseguit superar Colòmbia, el rival més difícil del seu grup (0-2).

El problema no és la derrota davant d’una selecció colombiana supèrbia, sobretot defensivament i a nivell de tancar espais a la zona del mig del camp; el principal problema de l’Argentina és el de sempre: és un equip sense joc, sense idees, sense una estratègia. I quan les coses els hi van malament, el seu únic pla és confiar en la màgia del capità del Barça perquè els salvi. Però Messi no pot sol.

El conjunt cafeter ha començat millor el partit i amb les idees més clares: col·locar molts jugadors per la zona central i una pressió infernal per incomodar Paredes i Lo Celso, els encarregats de fer arribar pilotes a Messi i els davanters. A més, Otamendi i Pezzella en defensa han patit molt durant els primers 45 minuts la velocitat dels atacants colombians. Tot i això, s’ha arribat al descans amb empat a zero però amb una clara superioritat dels colombians.

Scaloni ha canviat Di Maria per Lo Celso a la mitja part, un moviment que ha fet millorar molt l’Argentina a la segona part. El fideo ha obert el camp per l’esquerra i ha deixat més espai al mig per Messi. L’albiceleste ha millorat i ha començat a dominar el partit. A pilota parada ha estat a punt de posar-se per davant, però Messi ha fallat després d’una rematada prèvia d’Otamendi que ha aturat Ospina.

I en els millors minuts de l’Argentina i els pitjors de Colòmbia, Roger Martínez ha anotat el 0-1 pels cafeters. Un cop de realitat que ha rebut el conjunt argentí, que els ha demostrat que encara no estan preparats per lluitar contra els millors. Un gol que ha deixat atordits els argentins, que han vist com a cinc minuts pel final, Zapata ha marcat el segon gol dels colombians i ha descartat qualsevol opció de remuntada argentina.

Les opcions de l’Argentina de classificar-se per a vuitens

Tot i la derrota, l’equip argentí encara té opcions de classificar-se tant primera, com segona o tercera de grup. Argentina està enquadrada al grup B amb Colòmbia, Paraguai i Qatar. A priori el conjunt entrenat per Scaloni és molt favorita en els dos partits restants de la fase de grups. A més, no es classifiquen només els dos primers, sinó també les dues millors terceres de tots els grups. Per tant, aquest pot ser un cop important pels argentins, però haurien d’oblidar-lo ràpidament i centrar-se en els seus pròxims matxs. El primer, aquest dijous a les 2:30h contra el Paraguai.