Món Esport
Amnistia Internacional demana a la Federació que es replantegi la Supercopa a l’Aràbia Saudita

Aminista Internacional ha demanat formalment a la Reial Federació Espanyola de Futbol, mitjançant una carta dirigida al seu president Luis Rubiales, que l’Aràbia Saudita no sigui la seu de la Supercopa d’Espanya d’enguany. En el text, escrit per Esteban Beltrán, director de l’associació en qüestió, el grup ha requerit a l’ens federatiu que s’informi “sobre l’historial de vulneracions de drets humans de l’Aràbia Saudita”, que inclou, a més de la discriminació que pateixen les dones o les restriccions de la llibertat d’expressió, la seva participació en la guerra del Iemen, l’ús extès de la pena de mort o de la tortura i altres maltractaments a persones detingudes”.

“L’organització vol preguntar al president Rubiales quines mesures de deguda diligència ha adoptat per identificar els riscos de drets humans associats a la celebració de la Supercopa i quines mesures adoptarà per mitigar-los. En concret, Amnistia Internacional pregunta sobre quines garanties de respecte pels drets humans adoptarà la Federació per evitar la segregació de les dones en els estadis durant el torneig i quines mesures adoptarà per identificar i abordar els riscos de les potencials restriccions en la llibertat d’expressió relacionades amb la celebració d’aquest esdeveniment”, expressa Amnista Internacional en el seu comunicat, publicat a la seva pàgina web.

“Amnistia Internacional recorda que la Real Federació Espanyola de Futbol, com a persona jurídica, té la responsabilitat de respectar els drets humans continguda en els Principis Rectors de Nacions Unides sobre empresa i drets humans. Així mateix, té l’obligació d’adoptar un procés de diligència per identificar, prevenir i mitigar l’impacte de les seves activitats sobre els drets humans, segons els mateixos Principis de Nacions Unides. L’organització també vol compartir amb l’RFEF els casos de detencions i repressió de persones defensores dels drets humans que s’han produït en el passat durant la celebració d’altres esdeveniments esportius internacionals, en països com la Xina i Rússia, per evitar que situacions així es produeixin a l’Aràbia Saudita“, sentencia el text.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa