Borja Iglesias i Sergi Darder, actius de l'Espanyol per tornar a encadenar bons resultats
Borja Iglesias i Sergi Darder, actius de l’Espanyol per tornar a encadenar bons resultats. | EFE

Sense les urgències del principi però amb la necessitat de donar un cop d’efecte. L’Espanyol rep el cuer de la categoria en un moment idoni i després d’haver tronat una nova regularitat. Una victòria i dos empats en els darrers partits marquen el camí d’un equip blanc-i-blau que, en cas de guanyar a l’Osca, se situaria 9 punts per sobre del descens i només a quatre d’Europa (21:00 h. / BeIN Laliga). Un nou escenari, tan necessari com desitjat, per a poder encarar la segona volta tal com s’havia imaginat la primera: sense renunciar a res i amb l’ambició de poder assolir les quotes més altes de la categoria.

 

L’Osca, però, ja no és el dèbil i inoperant equip que va trobar-se l’Espanyol a El Alcoraz. De la mà de Francisco i del davanter Enric Gallego, els aragonesos han encadenat una bona fase de joc i resultats i ara, fins i tot, veuen la salvació com quelcom plausible. Els triomfs davant el Valladolid, per 4-0; i davant el Girona, per 0-2, donen crèdit a un equip que, ja sense res a perdre, arriba a Cornellà-El Prat totalment desacomplexat i amb la clara premissa de poder donar la sorpresa. Rubi, exentrenador de l’Osca i gran coneixedor de la seva filosofia,

 

Ser l’equip del principi

 

El discurs de Rubi, però, continua sent tant clar com el del primer dia. Amb matisos, això sí. La situació actual de l’Espanyol, tot i que darrerament sembla que l’equip ha estat capaç de revifar, dista molt de la del principi de curs. Quelcom, però, que no sembla afectar massa a un entrenador, entestat a poder recuperar la i nèrcia del passat: “Intentem ser l’equip que va impressionar al principi i aquesta és la meva il·lusió. A casa estem fent una temporada excel·lent i això em transmet un optimisme enorme”.

 

Rubi, que durant la roda de premsa prèvia al duel va ressaltar que “seguim sense renunciar a res”, podria alinear d’inici altra vegada a Wu Lei. L’home de moda de l’espanyolisme, recentment nomenat pilota d’Or xinès, podria tornar a la titularitat; mentre que Semedo, que va tenir una estrena explosiva a Mestalla, té molts números d’acompanyar Darder i Marc Roca a la zona de mitjos. La situació del ‘Chucky’, però, continua sent tota una incògnita. La titularitat de Melendo és a hores d’ara innegociable i, amb totes les places cobertes al mig camp, Rubi opta per encabir-lo sempre a la davantera. Quelcom que, de moment, tanca les portes de la titularitat a Ferreyra.

 

Possible alineació: Diego López; Rosales, David López, Mario Hermoso, Dídac; Alfa Semedo, Marc Roca, Sergi Darder; Melendo, Wu Lei i Borja Iglesias.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa