Leo Baptistao i l’Espanyol han recuperat la punteria i l’efectivitat -un gol en un sol xut a porteria-, però amb això, el conjunt blanc-i-blau no n’ha tingut prou per guanyar a Anoeta. Un segon temps per oblidar ha condemnat a un equip insuls i gens ambiciós que durant bona part de l’enfrontament ha tingut contra les cordes a la Reial Societat, amb qui vol emmirallar-se Quique Sánchez Flores –“estem a la versió 2.0, ells a la 4.0”, va dir ahir el tècnic madrileny en relació a l’evolució del projecte perico i el donostiarra-. Pau ha tornat a brillar per acabar evitant el triomf local, merescut per futbol i per ocasions. El punt és bo però insuficient perquè l’Espanyol aixequi el vol definitivament i s’acosti a la zona alta de la classificació.

Quique disposa de 25 jugadors en condicions per jugar però té molt clar quin és el seu onze de confiança. Des de l’enfrontament contra el Celta, només l’ha alterat per contratemps físics. Víctor Sánchez, que reapareixia d’una lesió, ha recuperat la titularitat en detriment de Marc Navarro, fora de la convocatòria. Tot i la falta de gol, Sánchez Flores encara no ha donat l’alternativa a Sergio García i ha apostat pels de sempre per acabar amb la sequera golejadora que ha castigat a l’equip en aquest inici de Lliga. Sense canvi de noms però si de posicions: Jurado ha tornat a la banda dreta i Leo Baptistao a la posició de davanter centre.

 

Resultat immediat

 

L’intervencionisme de Quique ha tingut efecte ben aviat. Al 8′, l’Espanyol s’ha avançat per mitjà de Leo Baptistao, en posició de nou, gràcies a una deliciosa centrada de Jurado des del costat dret. El brasiler fou assenyalat per la seva mala punteria enfront del Llevant després d’errar tres clares rematades de gol. A Anoeta se n’ha refet a la primera que ha tingut. Coses del futbol.  

El conjunt blanc-i-blau, que ha cedit la possessió a la Reial Societat des d’un bon inici, ha arrancat fort en defensa i ha capitalitzat la seva primera arribada. Solvència i efectivitat és la recepta de l’Espanyol més genuí, un equip que sap moure la pilota però que gaudeix més amb metres per córrer. El gol de Baptistao ha aclarit l’escenari de partit i ha reafirmat el plantejament i la idea de Quique Sánchez Flores.

 

Quique desespera a la Reial

 

L’Espanyol és incòmode, sobretot si mana al marcador. La Reial Societat, amb bones intencions però ben contingut pel seu rival, ho ha patit. A la primera part han passat poques coses, moltes menys de les que hauria volgut l’equip basc, amo i senyor de la pilota. Els blanc-i-blaus, innocus després del 0-1, han marcat i han llançat la clau al mar. Pau, que ha negat l’empat a Oyarzabal abans del descans, ha fet la resta. Per part visitant, només Leo Baptistao, que per molt poc no marca el gol de la jornada, ho ha intentat amb un xut des de gairebé el mig del camp. 

 

La segona part no ha començat tan bé pels blanc-i-blaus. Els txuri-urdins han fet un pas endavant i s’han instal·lat ben a prop de l’àrea de Pau. La Reial ha exigit molt més al conjunt català, arraconat i incapaç d’embastar jugades per voluntat pròpia. Pau ha frustrat el setge local amb aturades a xuts d’Oyarzabal, Willian José i Kevin, però no ha pogut evitar l’empat d’Illarramendi a l’equador de la represa. Més que merescut. L’ex jugador del Madrid ha finalitzat una excel·lent acció personal de Januzaj. L’Espanyol, refiat en excés de la seva seguretat defensiva, ha concedit massa a un dels equips més golejadors de la Lliga i ho ha acabat pagant.

 

Un punt i gràcies

 

Tot i l’empat, l’equip català no ha modificat el seu esquema de partit. L’Espanyol, desidiós en atac, donava per bo l’empat. Així ho confirmaven els canvis de Quique, que ha fet entrar a Dídac per Piatti i a Granero per Jurado. Abans del gol, Sergio García havia substituït a Leo Baptistao. Així, sense la pilota i sense ganes de fer el segon, el conjunt blanc-i-blau, que només ha xutat un cop a porteria, s’ha defensat fins al final per sumar un punt de conformisme.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa