Món Esport
Tornar a casa, la millor garantia d’èxit
  • CA
Borja, Hermoso i Roca celebren el primer gol del matx
Borja, Hermoso i Roca, que avui seran titulars, celebrant un gol a Vallecas | EFE

Seguir trencant tòpics i fronteres a casa. L’Espanyol torna a casa gairebé després d’un mes sencer jugant a domicili i ho fa —i ja és dir molt— en un dels moments ‘crítics’ de la temporada. La derrota en Copa i l’amarg empat a Valladolid, sumats a què l’equip no ha mostrat les millors sensacions en aquests partits, fan que la tornada a l’RCDE Stadum sigui més necessària que mai. L’Athletic Club serà en aquesta ocasió el rival a superar i els blanc-i-blaus saben que el 5 de 5 a Cornellà-El Prat és una obligació si volen retornar a la segona posició de la classificació (21:00 h. / GOL).

 

La visita d’un altre històric, però, no ha de fer tremolar les cames a la pericada. Els bilbaïns sumen tants punts com jornades disputades, un total de 10, i són els reis de l’empat en aquesta Lliga Santander. Els del ‘Toto’ Berizzo, que ja comença a ser qüestionat a la Catedral, només van ser capaços de vèncer a la primera jornada i travessen un desert en joc i resultats des d’aleshores. Escenari ideal per un Espanyol que, com ja va fer amb els dubtes del València i el Vila-real, té una oportunitat d’or per seguir engruixant els impecables registres que suma a casa.

 

L’Athletic suma 20 anys sense guanyar a feu espanyolista

L'Athletic Club acumula 20 anys sense guanyar a l'RCDE Stadium
L’Athletic Club acumula 20 anys sense guanyar a l’RCDE Stadium | RCDEspanyol

És la reveladora dada històrica que ens deixa aquesta prèvia. L’Athletic Club fa ni més ni menys que 20 anys que no s’emporta els 3 punts primer de Montjuïc i ara de Cornellà-El Prat. També és cert, però, que aquest idil·li blanc-i-blau va patir un recés importantíssim el febrer de 2015, quan els bascos van imposar-se per 0-2 a l’Espanyol a les semifinals de Copa del Rei. L’Espanyol, tot i això, s’ha d’aferrar als mals resultats actuals dels bilbaïns, sumats a la negativa història recent que acrediten sempre que visiten l’Espanyol.

 

De cara al partit d’avui, Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ ja sap que no podrà comptar amb Hernán Pérez. Després d’haver-li guanyat la partida a Leo Baptistao, l’extrem paraguaià va caure lesionat al José Zorrilla i el tècnic de Vilassar de Mar haurà de tornar a fer mans i mànigues per apuntalar l’atac. El principal dubte a hores d’ara, doncs, és saber qui ocuparà el lloc del ’17’. Baptistao seria el relleu natural, tot i que Piatti i Puado —sobretot després del partit de Copa — també entren a les travesses. Més enllà de la parcel·la ofensiva, s’espera que Rubi torni a apostar per l’onze ideal.

 

Possible alineació: Diego López; Javi López, Mario Hermoso, David López, Dídac; Marc Roca, Darder, Granero; Sergio García, Baptistao i Borja Iglesias.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa