Reacció d’orgull de l’Espanyol (3-3)

L’Espanyol ha aconseguit pal·liar una molt mala primera part. El partit davant l’Eibar ha apagat les bones sensacions de les últimes jornades pel que fa la fase defensiva i ha posat en dubte, altra vegada, la solidesa de l’equip de Quique Sánchez Flores en la parcel·la de menor èxit en aquest inici de temporada. Tot i això, l’Espanyol ha remuntat un 0-3 i ha demostrat tenir capacitat de reacció (3-3).

La reacció en forma de gols i d’intensitat de la segona part ha permès els locals sumar un punt, després d’una horrorosa primera part en la qual l’equip perico ha encaixat tres gols i en podria haver suma algun més, després d’un cúmul de despropòsits defensius preocupants. Amb Demichelis i Reyes titulars a l’eix, l’equip blanc-i-blau ha patit, des del primer moment, les embestides de l’Eibar. Tremolant i sense esma, els defensors catalans han pecat de mala col·locació i de males decisions i han pagat molt cars els errors.

En quaranta-cinc minuts fatals, els bascos han semblat sentenciar l’enfronament amb tres gols. Sergi Enrich ha avançat l’Eibar amb Demichelis molt mal situat, Diego Reyes s’ha fet en pròpia porteria el segon, en una pífia en el rebuig d’una centrada; i Kike García ha fet augmentar la distància i l’empipada de l’afició local amb el tercer, també després d’un greu error de col·locació de la defensa blanc-i-blava.

Els socis de l’Espanyol han acomiadat el seu equip amb una xiulada que els ha ajudat a reaccionar. El descans ha servit per observar un conjunt molt diferent. Amb ganes, disposat a remuntar, i amb molta més intenció, els de Sánchez Flores s’han bolcat sobre l’àrea visitant i han aconseguit crear tensió al partit amb dos gols molt seguits. Primer, Hernán Pérez amb un xut llunyà i, posteriorment, Pablo Piatti aprofitant un mal rebuig de la defensa, han ajudat a veure més clara la possibilitat d’empatar el partit.

Però l’expulsió de Felipe Caicedo semblava trencar-ho tot. Amb l’Espanyol decidit a igualar l’enfrontament i sumar un punt, l’equatorià s’ha autoexpulsat amb dues accions clares de targeta groga. Dues accions consecutives que han fet empipar de valent Quique Sánchez Flores. L’entrenador ha retret al davanter les seves dues accions a la banda de Cornellà-El Prat, en una conversa, fins i tot, desagradable de veure. Però finalment l’equip ha acabat treient l’orgull i ha aconseguit empatar en el darrer instant de partit. Un error col·lectiu del conjunt basc ha permès Leo Baptistao rebre una pilota entre línies. Lliure de marcatges, el brasiler ha avançat i ha etzibat un xut des de fora l’àrea impossible per a Riesgo, en un gol que ha fet embogir els jugadors pericos i l’afició congregada a l’RCDE Stadium.

Tot i l’alegria, l’Espanyol seguirà a la zona baixa. Quique té molta feina a fer, sobretot en defensa, però ja coneix les possibilitats del seu equip, les capacitats ofensives que té el conjunt que dirigeix.