L’Espanyol no ha pogut desencallar un partit difícil de mastegar. Si bé el Llevant ha ofert una gran resistència, la mala punteria dels davanters blanc-i-blaus ha condemnat al conjunt català. També una decisió del col·legiat Undiano Mallenco, que ha anul·lat un gol a Gerard Moreno per una falta prèvia molt discutible. L’equip de Quique Sánchez Flores, que en cap moment s’ha sentit còmode sobre el terreny de joc, ha rematat 20 vegades, rècord de la present temporada. El travesser i el desencert de Leo Baptistao justifiquen el punt. L’empat i l’actuació de l’Espanyol representen un pas endarrere en relació a l’evolució que havia mostrat l’equip des del xoc enfront del Celta de Vigo.

Quique ha realitzat només un canvi sobre el seu onze tipus. El tècnic madrileny ha resolt el malson del lateral dret amb Marc Navarro, que s’ha estrenat com a titular i que és el quart jugador que l’entrenador blanc-i-blau prova d’inici en aquesta posició. És el perfil més ofensiu de tots els laterals que té l’Espanyol. La fórmula coneguda a la resta de l’alineació: Darder al mig, Jurado com a fals nou i Leo Baptistao, en banda. Pau s’ha mantingut sota pals en detriment de Diego López.

Un Llevant intens

Començament intimidador del Llevant, propiciat per les imprecisions de l’Espanyol. Abans del minut 5, Nano gairebé fa el primer després d’un contraatac ràpid. El seu llançament ha marxat fora. De seguida ha respost l’Espanyol, amb moltes dificultats per sotmetre al conjunt valencià. Al 10′, Leo ha rematat als núvols quan ho tenia tot per marcar. El brasiler ha aprofitat un mal refús del porter blaugrana a xut de Jurado.

Tot i la manca de control al centre del camp, superpoblat per futbolistes del conjunt valencià, l’Espanyol ha conviscut bé amb l’inici elèctric d’enfrontament i ha disposat d’ocasions per encetar el marcador. Sense èxit, Baptistao i Sergi Darder ho han intentat abans de l’equador de la primera part. El Llevant, molt intens i profund, no s’ha arrugat en cap moment. L’equip granota també ha perdonat el gol.

Al llarg dels 45 minuts inicials, els pupils de Quique s’han contagiat del ritme visitant i la pausa de Darder no s’ha pogut imposar al múscul valencià. D’això se n’ha ressentit molt el futbol del conjunt blanc-i-blau, avui massa dependent de la velocitat de Leo Baptistao i de la clarividència de Gerard Moreno. El Llevant, gairebé sempre al contracop, ha exigit moltíssim a David López, atent i corrector. L’Espanyol, incòmode però insistent, ha marxat al descans sense marcar tot i haver generat suficient -set ocasions de gol- per aconseguir-ho.

El descans ha asserenat l’Espanyol, igualment imprecís però més pacient amb la pilota. Tanmateix, amb això els blanc-i-blaus no n’han tingut prou per fer mal a un Llevant ben plantat però sense les alegries ofensives del primer temps. L’entrada de Sergio García per Jurado ha donat un altre aire a l’equip català. De les seves botes ha sortit una centrada de gol que Gerard Moreno, primer, i Leo Baptistao, després, no han sabut materialitzar. Amb tot a favor, el brasiler ha tornat a fallar.

El rellotge afavoria al Llevant, molt còmode sobre el terreny de joc. Tot i la falta d’encert, l’Espanyol no ha desistit. Sobretot ho ha intentat des dels costats, forçat per l’aglomeració de jugadors a la medul·lar. A falta de 20 minuts, Quique ha fet entrar Granero en lloc de Fuego. L’equip català ha fet un pas endavant en busca del triomf. Els blanc-i-blaus han monopolitzat la possessió i han assetjat l’àrea del Llevant, però el gol s’ha resistit.

El gol es resisteix a l’Espanyol

Al 76′, Darder ha xutat al travesser. Al refús, una gran mà de Raúl ha evitat l’1-0 de Sergio García. A escassos minuts del final, l’àrbitre Undiano Mallenco ha anul·lat un gol a Gerard Moreno per una presumpta falta sobre el defensa. La decisió del col·legiat, molt discutible, ha enfurismat al RCDE Stadium i ha avortat el tercer triomf consecutiu de l’Espanyol a casa. La mala punteria ha condemnat a l’equip blanc-i-blau, que tot i el seu afany i les moltes ocasions que ha tingut, ha mostrat massa problemes per sotmetre a un Llevant incòmode i aguerrit.

Divisió a la graderia

Les hores prèvies al partit han estat marcades per la iniciativa del col·lectiu Apocalíticos Blanquiazules RCDE, que, a través de Facebook, ha ofert carnets de l’Espanyol a membres de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb l’objectiu que els agents gaudissin de descomptes per adquirir entrades pel partit enfront del Llevant. Gràcies a l’esforç del club -els socis podien adquirir fins a quatre entrades al preu de 10 euros cadascuna-, Cornellà-El Prat ha ofert una digna imatge a nivell d’assistència, tot i la inconveniència de l’horari -divendres a les 9 de la nit. Com ja és habitual, part dels 19.365 espectadors que han assistit avui al RCDE Stadium han contribuït a la guerra de banderes -de Catalunya i d’Espanya- de cada enfrontament a l’estadi blanc-i-blau.