Món Esport
Obligats a respondre a la Copa
  • CA

L’espanyolisme necessita, com el pa que menja, aferrar-se a una nova il·lusió. Tres punts dels últims 24 possibles en Lliga, pesen massa a un Espanyol que comença a oferir evidents símptomes de feblesa emocional. Primer va ser el Vila-real en Copa, quan amb tot dat i beneït els ‘groguets’ van aconseguir empatar i donar vida a l’eliminatòria; i després a Sant Sebastià, on l’equip blanc-i-blau va mostrar dues cares massa diferenciades i gairebé irreconciliables. Per això, qualsevol excusa és bona per a poder aixecar-se i, perquè no, passar a quarts de final d’aquesta edició de la Copa del Rei pot ser l’estímul que necessita l’equip de Joan Francesc Ferrer ‘Rubi‘ per a remuntar el vol (20:30 h. / BeIN La Liga).

 

L’escenari, com a mínim, sembla ideal. Un dels pitjors equips ‘groguets’ de la dècada visita Cornellà-El Prat enfonsat a la classificació en Lliga, ocupa la 19na plaça i és 4 punts de la permanència, i amb la clara premissa de jugar totes les seves cartes a la competició regular. Pretext idíl·lic, doncs, per a un Espanyol que ha de fer bo l’empat ‘in extremis’ de l’anada per poder esperar rival al sorteig de divendres vinent.

 

Un bitllet per somiar

 

La temporada va començar de manera immillorable. La destrempada general, però, va arribar dos mesos després quan, de sobte, l’equip va perdre l’estrella fins a encadenar ni més ni menys que sis derrotes consecutives. Havent estat capaços d’aturar el cop en el penúltim duel de Lliga davant el Leganés i amb una situació més que tranquil·la a la competició, ara és l’hora que l’Espanyol miri de tu a tu la Copa del Rei.

 

Pedrosa, en el partit d’anada a l’estadi de La Ceramica  | EFE

I ho farà, en aquesta línia, amb els jugadors que l’han acompanyat durant aquesta aventura. Els Pedrosa, Álex López o Roberto, ja són fixes a l’onze de la Copa, mentre que també s’hi pot afegir Javi Puado, davant l’alarmant falta de davanters. El 2-2 de l’anada permet tenir als de Rubi un mínim avantatge, per la qual cosa no s’espera que l’entrenador de Vilassar de Mar faci una gran sacsejada a l’equip. Alineacions i estratègies a banda, el mateix Rubi ja va deixar molt clar quin era l’objectiu. “Guanyar voldrà dir que som als quarts. Els empats si els tens molt al cap et poden fer que deixis d’atacar tot el que podries, que et dediquis a defensar i cedeixis la iniciativa al rival… la meva idea és que es vegi l’Espanyol de sempre, que va pel partit i que intenta guanyar“, va dir. 

 

Possible alineació: Roberto Jiménez; Pedrosa, David López, Naldo, Rosales; Álex López, Sergi Darder, Esteban Granero; Baptistao, Piatti i Borja Iglesias.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa