Món Esport
L’Espanyol rasca un punt a Ipurua (1-1)
  • CA

 

L’Espanyol ha aconseguit un valuós empat en la seva visita a Ipurua davant un Eibar que s’ha avançat per mitjà de Kike García i que ha disposat de les millors ocasions de gol. Els de Quique Sánchez Flores han reaccionat a la segona part amb un gol de Jurado i han pogut defensar el marcador fins al final, malgrat que pràcticament en l’última acció del partit s’ha lesionat de gravetat el central Óscar Duarte. Un Duarte que en els darrers partits s’havia fet amb la titularitat en l’eix de la defensa i havia permès David López torna a la seva posició natural en el doble pivot.

 

Eibar i Espanyol, dos equips que lluiten per la setena plaça –que serà europea si el Barça guanya la Copa contra l’Alabès– han sumat un punt més, col·locant-se a 3 i 4 punts, respectivament, de l’Athletic, que aquesta jornada s’enfronta al Reial Madrid.

L’Espanyol ha arrencat el partit endollat, jugant lluny de la porteria de Diego López, que era una de les consignes de Quique Sánchez Flores, però no ha aconseguit materialitzar el domini en els primers quinze minuts en ocasions de perill. L’Eibar, que amb prou feines havia inquietat la porteria periquita, n’ha tingut prou amb una internada per banda de Pedro León per trencar el partit. El jugador murcià ha superat Aarón i ha centrat al primer pal, on ha trobat el cap de Kike García en una posició amb molt poc angle, i ha fet el primer gol.

 

El gol ha fet molt mal al conjunt periquito i ha donat ales a un Eibar que ha buscat amb insistència el segon. Al minut 33 Caicedo ha tingut una claríssima ocasió per empatar, després de recollir un regal del central Ramis que l’ha permès encarar a porteria. L’equatorià però, s’ha avançat massa la pilota i ha permès a Lejeune, més ràpid que ell, pispar-li la pilota i enviar a córner. A les acaballes de la primera part Moreno ha rematat una pilota alta fregant el pal.

José Manuel Jurado, que gairebé no havia entrat en joc en la primera part, ha aprofitat la primera ocasió que ha tingut per fer l’empat en el minut 5 del segon temps. L’andalús ha rebut una excel·lent assistència de Gerard Moreno, i Jurado, lliure de marca, ha rematat amb tota la intenció del món picant la pilota a terra i superant a Yoel per alt. El gol però ha tingut la rèplica immediata de l’Eibar, amb una rematada de cap de Lejeune en un córner que ha sortit fora per molt poc.

 

L’Espanyol dóna per bo l’empat

 

Al minut 55 s’ha produït una de les millors notícies que podia rebre el seguidor de periquito. Després de més de dos mesos fora dels terrenys de joc, Víctor Sánchez ha entrat al camp substituint Pape Diop, avui la gran novetat en l’onze de Quique, que havia vist en la primera part una targeta groga. El seu company en el doble pivot, David López, ha estat providencial cinc minuts després del canvi, pispant la pilota a Pedro León quan aquest ja encarava Diego López. L’afició local ha demanat penal, però el cert és que el jugador periquito toca la pilota abans de tombar el jugador de l’Eibar. 

 

Amb l’empat l’Espanyol ha cedit la pilota a l’Eibar, que ha tornat a tenir la iniciativa i a buscar amb insistència la porteria de Diego López. Els periquitos, amb una sòlida defensa i amb Gerard Moreno i Caicedo treballant incansablement en accions defensives, han tingut les seves millors opcions en jugades de contraatac fruit d’errades defensives de l’equip basc.

 

A mesura que han passat els minuts, l’Espanyol ha anat reculant metres. Bebé, al 84′, ha tingut una grandíssima opció per fer el segon gol amb una rematada amb el peu que ha aturat el porter gallec de l’Espanyol en dos temps. En l’última acció del partit s’ha produït la lesió d’Óscar Duarte, que ha hagut de sortir del camp amb llitera molt adolorit. Finalment, el partit ha acabat amb un empat que deixa les coses tal com estaven. L’Eibar continua ocupant la vuitena posició amb 41 punts i l’Espanyol la novena amb 40.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa