Món Esport
La Fiscalia es querella contra dos aficionats de l’Espanyol per insults racistes
  • CA

La Fiscalia de Barcelona s’ha querellat contra dos aficionats de l’Espanyol pels insults racistes a Iñaki Williams, davanter de l’Athletic Club, durant el partit entre el conjunt català i el basc disputat a l’RCDE Stadium el passat 25 de gener. La querella explica que el jugador, quan va ser substituït, “va rebre, de part d’un sector de la grada, crits humiliants que tenien l’objectiu de lesionar la seva dignitat per motius racistes”.

El coordinador de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, detalla en l’escrit que diversos seguidors van imitar els crits dels micos durant el canvi de Williams, una “onomatopeia que, com és públic i notori, ha estat proferida moltes vegades per atacar la dignitat d’esportistes de raça negra”. Per identificar els afeccionats que presumptament van proferir els insults es va requerir a l’Espanyol que recollís les imatges de les càmeres de seguretat d’aquell dia.

Els Mossos d’Esquadra han distingit tres persones: un menor i dos adults, contra els quals s’ha querellat la Fiscalia. Han estat citats a declarar, però un s’ha acollit al seu dret a no contestar i l’altre no s’ha presentat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa