Món Esport
Europa passa per trencar el mur a domicili
  • CA
L'Espanyol espera assaltar El Alcoraz i trencar els mals registres a domicili
L’Espanyol espera assaltar El Alcoraz i trencar els mals registres a domicili | EFE

Oportunitat d’or a Osca. L’Espanyol torna a la competició després de l’aturada de seleccions amb la premissa de vèncer d’una vegada per totes lluny de l’RCDE Stadium. La visita a El Alcoraz, plaça que Rubi coneix a la perfecció, ha de servir perquè els blanc-i-blaus frenin la sagnia fora de casa i rebatin el 2 de 12 que acrediten a domicili (18:30h. / beIN La Liga). L’Osca, però, no serà un escull fàcil: els aragonesos acaben de canviar d’entrenador –Francisco agafa les regnes de l’equip en substitució de Leo Franco- i, havent perdut cinc dels últims sis partits, el primer triomf a casa és quelcom més que necessari perquè els aragonesos abandonin la cua de la classificació.

 

L’Espanyol, doncs, haurà de superar els tòpics i les emotivitats. Si bé és cert que aquest any les tornes han canviat ostensiblement, també ho és que els blanc-i-blaus esperen ofegar definitivament els vicis del passat i que ‘l’equip aspirina’ no torni a escena. D’altra banda, la visita a Osca és una data marcada al calendari de Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’. L’entrenador maresmenc, que el curs passat va aconseguir l’històric ascens a Primera Divisió amb l’Osca, és història viva del club aragonès i així ho han corroborat aquesta setmana a ‘El Món Esport’ els periodistes Miguel Ángel Blasco i Rafa Díaz. “Rubi va fer possible l’impossible”, coincideixen els periodistes de l’Alto Aragón i d’El Heraldo de Aragón mentre també al·leguen que pot ser considerat “el millor entrenador que ha tingut mai el club”.

 

Trencar definitivament amb el passat

 

L’Espanyol necessita deslligar-se dels vicis del passat per a poder mirar cap endavant sense complexos. Per fer-ho, així mateix, els blanc-i-blaus visiten El Alcoraz en línia ascendent i després d’haver passat per sobre del Vila-real (3-1), en el millor partit de la temporada. Sensacions i resultats que l’Espanyol faria bé de traslladar fora de casa, si vol fer encara més bons els espectaculars números que s’acrediten a l’RCDE Stadium.

 

Rubi va aconseguir l'ascens amb l'Osca la temporada passada
Rubi, celebrant l’ascens amb l’Osca la temporada passada | SD Huesca

En la seva tornada a casa, Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ podria tornar a moure la banqueta. En un terreny de joc de dimensions notablement més petites, l’entrenador blanc-i-blau podria moure diverses fitxes a la zona de mitjos i apostar, sense deixar de banda la creació, per un mig camp de més contenció amb l’entrada de Víctor Sánchez. Amb una defensa fixa, la principal incògnita arriba a la parcel·la ofensiva. Hernán Pérez i Pablo Piatti, teòrics suplents, es va reivindicar davant el Vila-real i caldrà veure si Rubi opta per recompensar-los amb més minuts d’inici, en detriment de Baptistao o Sergio García.

 

Els espanyolistes, però, hauran d’estar atents en gran mesura a la figura de l’Osca: el ‘Cucho’ Hernández. El jove davanter, que va sonar per l’Espanyol l’estiu passat, arriba al duel en plena forma després d’haver anotat els dos gols del triomf de la seva selecció, Colòmbia, davant la Costa Rica del perico Óscar Duarte. També cal destacar, finalment, que els blanc-i-blaus es veuran les cares amb dos ex: Álex Gallar, que va passar per la pedrera, i Samuele Longo, que va jugar el curs 2012-13 al primer equip de l’Espanyol.

 

Possible alineació: Diego López; Javi López, Mario Hermoso, David López, Dídac Vilà; Víctor Sánchez, Marc Roca, Sergi Darder; Leo Baptistao, Hernán Pérez i Borja Iglesias.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa