Gerard Moreno celebra un gol amb la samarreta de l'Espanyol
Gerard Moreno celebra un gol amb la samarreta de l’Espanyol | EFE

L’Espanyol disputarà diumenge el partit que mai hauria volgut jugar. Gerard Moreno, jugador franquícia del club durant les darreres temporades i símbol adoptat per l’espanyolisme, tornarà a casa amb una samarreta diferent. El davanter de Santa Perpètua de Mogoda, que va ser traspassat al Vila-real l’estiu passat per uns 20 milions d’euros, ha estat un dels jugadors més estimats de la història de l’RCDE Stadium i diumenge la parròquia blanc-i-blava viurà l’enèsim ‘deja vu’ del jugador que era teu i que les necessitats econòmiques l’han forçat a fer les maletes.

 

Va passar amb Sergio González i el Deportivo de la Corunya, amb Raúl Tamudo i la Reial Societat i ara, salvant les distàncies, passarà amb Gerard Moreno i el Vila-real. L’Espanyol va perdre una peça clau i la pericada dictarà sentència debatent-se entre els xiulets dels més agnòstics i els aplaudiments dels més agraïts amb la tasca del ‘7’. Tot i això, Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ es va postular sobre la seva rebuda explicant: “La nostra afició és respectuosa i, per tant, m’agradaria que fos ben rebut el diumenge. La gent de l’Espanyol sap reconèixer a aquells que han fet tot el possible per defensar el nostre equip“.

 

39 gols, el llegat de Gerard

 

 

Tot i no ser un fitxatge de Mr.Chen, Gerard va erigir-se com a tal des de l’arribada del nou inversor. Els seus gols, de fet, van ser transcendentals per salvar la categoria just quan el màxim accionista de l’Espanyol acabava d’aterrar; importants per il·lusionar l’afició durant la primera temporada de Quique Sánchez Flores; i vitals per aguantar l’equip l’any passat. A l’altra cara de la moneda, però, hi ha un Espanyol actual que engresca amb el seu atrevit estil de joc i que ens porta a preguntar-nos: què hauria fet Gerard Moreno en aquest renovat Espanyol?.

 

Hipòtesis impossibles a banda, el cert és que l’Espanyol ha arrencat aquest nou curs molt millor del què ho ha fet el Vila-real. Els de la plana no acaben de carburar i Moreno, amb només un gol en Lliga, no troba el camí que el va fer invencible a l’Espanyol. En vuit partits, Gerard Moreno ha anotat un total de dos gols –un en Europa League-, tot i que la setmana passada va ser el protagonista negatiu de la jornada en errar una pena màxima que feia que els tres punts s’escapessin de l’estadi de la Ceràmica. En aquest sentit, doncs, la pericada espera que Gerard no se serveixi de la famosa ‘llei de l’ex’ i recuperi el camí golejador a Cornellà-El Prat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa