El periquito guanya la partida al canari (4-3)

Espanyol i Las Palmas han protagonitzat un entretingut i esbojarrat partit al RCDE Stadium que ha finalitzat amb un 4-3 pels locals que torna a acostar als de Quique Sánchez Flores a les posicions europees. Després de dues sortides complicades on tan sols havia sumat 1 punt, els locals necessitaven retrobar-se amb la victòria per continuar amb vida en l’aferrissada lluita per la setena posició. Ofensivament l’Espanyol ha estat perfecte, però defensivament l’equip ha empitjorat molt les seves prestacions des que David López ha deixat de ser la referència defensiva.

Amb una excel·lent rematada de cap, David López ha avançat als periquitos en el primer minut de partit. El migcampista de Sant Cugat, un dels homes més perillosos en el joc aeri, ha rematat lliure de marca, establint l’1-0. Un 1-0 que ha sabut mantenir el quadre blanc-i-blau fins a la mitja hora de partit, quan Mauricio Lemos, amb un fort xut des de més de 30 metres, ha sorprès Diego López. La pilota ha botat davant el porter però en aquesta ocasió el gol és error del porter, que no es llença bé.

L’Espanyol no s’ha arrugat i ha tornat a pressionar molt amunt la sortida de la pilota dels canaris. Així ha estat com Gerard Moreno, al minut 43, ha pispat la pilota encara al camp de Las Palmas i ha llençat un contraatac molt perillós que ha finalitzat amb una centrada de Jurado a la qual no ha arribat a rematar Piatti. Del mateix Piatti ha estat de qui ha nascut el segon gol periquito, que ha arribat en el temps afegit del primer temps. L’argentí, que aquest divendres ha jugat per la dreta, ha arribat fins al fons i ha deixat enrere perquè Gerard, amb l’esquerra, rematés a porteria i fes el 2-1.

Festival de gols

Tres minuts ha necessitat Las Palmas per tornar a igualar el partit. Mauricio Lemos ha tornat a exercir de golejador i ha rematat de cap –i d’esquenes!– a la porteria de Diego López, establint l’empat a 2. La defensa periquita ha reclamat una falta prèvia de Lemos sobre el defensor.

Però molt poc ha durat l’alegria pel conjunt canari. Només tres minuts després Caicedo ha rebut una pilota al contraatac, ha superat el seu rival per corpulència i força física i s’ha plantat sol davant Lizoain, qui ha fet caure l’equatorià quan aquest l’ha retallat. L’àrbitre ha xiulat penal però només ha ensenyat la targeta groga al porter visitant, malgrat que era clarament una acció de vermella. Piatti, des dels 11 metres, no ha fallat i ha fet el 3-2.

No n’ha tingut prou l’Espanyol, que ha continuat arribant amb molt de perill a la porteria contrària. Caicedo i Moreno han tingut a les seves botes el quart però finalment ha estat Jurado qui s’ha sumat a la festa. L’andalús, que s’ha fet un fart de fer centrades i passades, ha rebut una excel·lent assistència de Gerard, s’ha plantat tot sol davant Lizoain, i l’ha superat per baix.

Final amb suspens

Quan faltaven 8 minuts pel final, i amb el partit pràcticament sentenciat, Las Palmas ha tornat a ficar-se dins el partit amb un gol de Mateo García, qui ha rematat a plaer una centrada de Halilovic. Els nervis s’han apoderat del quadre local però finalment ha estat capaç de mantenir el 4-3 fins al final.