Món Esport
El millor any de Gerard Moreno
  • CA

El projecte blanc-i-blau s’ha estancat però Gerard Moreno, un dels capitans i pilars d’aquest Espanyol, no para de créixer. És un futbolista diferencial perquè ho juga tot, mou al seu equip i gairebé sempre fa els gols del conjunt català. Indispensable per a Quique Sánchez Flores, Gerard Moreno, que fa unes setmanes va renovar la seva vinculació amb el club fins al 2022, és el tresor de l’Espanyol. L’atacant de Santa Perpètua encara el 2018 amb el repte de mantenir el nivell d’aquest 2017, el seu millor any.

Rècord golejador

 

Gerard Moreno ha marcat 15 gols oficials (14 en Lliga i un a la Copa) en l’últim any natural. Mai n’havia fet tants. Va ser el Pitxixi blanc-i-blau del curs passat i ara ho torna a ser -duu vuit dianes a la present temporada-. També ha estat el tercer màxim anotador espanyol de l’any. En un equip que no veu porteria amb massa freqüència, un de cada tres gols pericos porta la seva signatura: ha convertit el 32,6% de les dianes de l’Espanyol el 2017. És el futbolista més decisiu del seu equip però, d’acord amb els seus guarismes anotadors, també és un dels jugadors més determinants de tota la Primera Divisió. Messi, per exemple, ha fet el 33,3% (15 de 45) de les dianes del Barça a la Lliga 2017/18.

 

Un davanter molt transcendent

 

Gerard no només és el finalitzador de l’Espanyol sinó que també és el playmaker de Quique Sánchez Flores. Fa jugar i marca. És omnipresent, intuïtiu i llest. Això fa que aparegui per tots els racons de l’atac blanc-i-blau i que sigui, junt a Pablo Piatti, el gran generador d’ocasions de l’equip català. De fet, la seva principal zona d’influència sobre el terreny de joc està més a prop del centre del camp que no pas de la porteria contrària, com reflecteixen els gràfics posteriors sobre el radi d’acció del 7 perico enfront de l’Atlètic de Madrid i de Las Palmas. Paradoxalment, tots els gols que duu a la present temporada han estat dins de l’àrea. Gerard Moreno, sinònim d’ubiqüitat a la gespa de Cornellà-El Prat, és la pega que enganxa els migcampistes amb els davanters blanc-i-blaus.

 

Gerard Moreno no rota

 

Quique és conscient de la transcendència que té el perpetuenc en el joc de l’equip i al llarg del 2017, en Lliga, no l’ha assegut mai a la banqueta. No l’ha substituït ni una sola vegada i només es va perdre un enfrontament per acumulació de targetes. En tota la Primera Divisió, únicament un jugador de camp ha disputat més minuts que ell: David López, un altre dels indiscutibles de Sánchez Flores.

 

Per la confiança que hi té dipositada l’entrenador i l’entitat, la seva capacitat golejadora, la puixança que desprèn i per la seva incidència en el joc de l’equip, el club va fer un esforç per renovar-lo i pagar-li un sou en consonància amb la seva jerarquia sobre el camp. L’ampliació de contracte de Gerard Moreno també va servir per allunyar els cants de sirena provinents del Vila-real, club que encara manté el 50% de la seva propietat. “Tinc moltes ganes de seguir vestint aquesta samarreta i aquests colors, que des de petit porto molt endins”, va assegurar l’atacant format al futbol base blanc-i-blau després de signar el seu nou contracte. Ara, amb el record d’un 2017 d’excel·lent en l’àmbit personal, Gerard Moreno vol seguir creixent de la mà de l’Espanyol.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa