Diego López salva un empat meritós de l’Espanyol (1-1)

El primer equip masculí de futbol del Reial Club Deportiu Espanyol ha empatat el partit corresponent a l’onzena jornada de Lliga contra l’Athletic Club de Bilbao a l’RCDE Stadium. Els pericos s’han avançat al marcador amb un gol de Raúl de Tomás de penal a la primera meitat, però Iñaki Williams ha empatat a la represa (1-1). El porter blanc-i-blau, Diego López, ha estat clau pel triomf català, ja que ha sumat un bon grapat d’aturades de mèrit i es consolida com el porter amb més intervencions de la competició. El punt que han aconseguit els pericos els deixa desens a la taula, a un punt del Futbol Club Barcelona, però amb més partits que la majoria de contrincants.

Tot l’enfrontament entre catalans i bascos ha estat molt emocionant, elèctric i caòtic des del primer minut. Tots dos equips han tingut ocasions des del xiulet inicial i la falta d’efectivitat dels locals, combinada amb l’actuació de Diego López han impedit que el primer gol caigués de seguida. Tanmateix, al minut 30, després d’un penal molt innocent i fins i tot polèmic de Mikel Vesga, RDT ha obert la llauna des dels onze metres. Abans del descans, els germans Williams han estat a punt d’empatar el duel.

A la represa la dinàmica ha estat la mateixa i RDT ha estat a punt de fer el segon de seguida amb un xut que ha acabat impactant contra el pal. A la jugada immediatament posterior, Iñaki Williams ha rematat a plaer una gran centrada d’Íñigo Lekue per igualar el marcador. Els dos conjunts han buscat trencar l’empat de forma descarada, però l’Athletic ha tingut les ocasions més clares. Ha estat aleshores quan Diego López ha ofert un autèntic recital per treure gols cantats dels bascos, sobretot una mà miraculosa a un xut a boca de canó d’Álex Berenguer. Al temps de descompte se li han creuat els cables a RDT i ha donat un cop de cap a Yeray Álvarez que li ha valgut la targeta vermella directa.