“Si he de marxar, tothom sap perquè serà, perquè el club necessita uns ingressos abans del juliol“, deia un Gerard Moreno resignat fa uns dies al Tot Gira de Catalunya Ràdio. Les paraules del perpetuenc tenen aroma de comiat. Gerard no vol abandonar l’Espanyol però el club blanc-i-blau està obligat a fer caixa abans del 30 de juny per quadrar el seu pressupost. La memòria 2017 especifica que l’entitat ha de vendre per valor de 17,2 milions d’euros.

“Hem de salvar aquest club”

 

Més enllà de la venda del seu jugador franquícia -el club rebria 20 milions- i la més que possible marxa d’Aarón Martín, també en la rampa de sortida, l’Espanyol camina cap a l’austeritat econòmica. “Entre tots hem de salvar aquest club”, va dir fa unes setmanes el director general corporatiu Roger Guasch en una entrevista a Tiempo de Espanyol. Gerard Moreno hi afegia dramatisme: “la situació ara mateix és greu”.

 

Guasch, el responsable de quadrar comptes i retallar el pressupost, va assegurar que l’objectiu del club és rebaixar el límit salarial -entre 10 i 12 milions- a través de traspassos o reajustaments de sous a la baixa. “Quan es van fer fitxatges la gent es va emocionar, va viure l’Excel de les emocions, i ningú va viure l’Excel numèric; ens tocarà vendre, no enganyem ningú“, explicà el director general corporatiu.

Els futbolistes també són conscients del fracàs del projecte. Així ho va verbalitzar David López després de l’últim partit de Lliga: “quan vaig venir se’m va parlar d’uns objectius i ara en són uns altres. Si m’hagués passat en un altre club hauria valorat altres opcions”. De tota manera ni Chen Yansheng, que ha estat a Barcelona durant un bon grapat de dies, ni cap veu oficial de l’entitat ha donat explicacions clarificadores de les raons que obliguen a canviar el rumb econòmic de l’Espanyol -més enllà d’una gran venda, ja pressupostada-. La desinformació alimenta encara més els dubtes en relació a la gravetat de la situació i la decisió del propietari xinès, a qui el club blanc-i-blau encara deu 67 milions d’euros.

 

Rubi serà el nou entrenador

 

Si no hi ha un daltabaix, la reformulació del projecte perico, en l’àmbit esportiu, arrancarà amb Rubi a la banqueta. Dijous Esports Cope ja donava per fet el fitxatge del preparador maresmenc, que signaria per dues temporades després d’ascendir l’Osca. Ahir, l’entrenador de Vilassar de Mar va anunciar que deixarà l’equip aragonès a final de temporada. Només falta que es faci oficial el seu retorn a l’Espanyol.

 

Rubi, que mai ha començat un curs a Primera Divisió, haurà d’estar pendent de les tisores de Guasch i l’enginy d’Òscar Perarnau, l’encarregat de fer-li la plantilla amb les gangues que trobi al mercat. El nou preparador blanc-i-blau, que cobrarà molt menys que Quique, ni de bon tros disposarà del pressupost ni del poder de decisió que tenia l’antecessor de Gallego a la banqueta per mirar de traslladar sobre la gespa del RCDE Stadium la seva proposta de futbol atractiva i atrevida.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa