Cap equip de la Lliga Santander va agrair tant com l’Espanyol l’inici de la nova normalitat. El conjunt blanc-i-blau va viure un cap de setmana rodó, ja que no només va guanyar el seu compromís sinó que va veure com tots els rivals directes en la lluita per la salvació van perdre els seus. Tot plegat va impregnar l’equip perico d’un optimisme que, tenint en compte que al cap de 72 hores havia de continuar el seu camí cap a la permanència al camp del Getafe, era molt més que positiu. El primer quart d’hora dels d’Abelardo a la Comunitat de Madrid ha confirmat que, efectivament, l’estat anímic és molt diferent del que hi havia a principis de març a Cornellà-El Prat.

En el futbol, no obstant això, qualsevol petit detall pot ser decisiu i sacsejar-ho tot. Després de quinze minuts en què l’Espanyol ha gaudit de dues bones oportunitats per avançar-se al marcador i fer justícia amb el que s’estava veient sobre el terreny de joc, l’àrbitre ha decidit expulsar Bernardo Espinosa per una acció molt rigorosa. La targeta vermella, no cal dir-ho, ha estat una bufetada emocional i futbolística per a un equip que, malgrat ser el cuer de Primera Divisió i no comptar amb la seva principal estrella, Raúl de Tomás, ha estat capaç de demostrar en el camp del cinquè classificat que té motius per veure la llum al final del túnel i somiar amb una gesta que fa uns mesos es visualitzava complicadíssima.

El guió del partit, és clar, ha canviat. El Getafe s’ha dedicat a madurar el partit i fiar les possibilitats de victòria a les esgarrapades puntuals de Cucurella i els seus dos davanters, Jorge Molina i Mata. L’Espanyol, per la seva banda, ha fet un evident pas enrere i també s’ha encomanat a la inspiració de Calleri –molt encertat–, Wu Lei i Embarba. Els pericos, malgrat comptar amb un home menys durant més d’una hora, han plantat cara al seu rival, que ha exhibit una imatge molt pobra, i han merescut endur-se els tres punts del Coliseum Alfonso Pérez. L’ocasió més clara per als catalans l’ha tinguda Embarba a l’inici de la represa, quan ha fet una extraordinària jugada individual però a l’hora de definir s’ha topat amb David Soria, però Calleri també n’ha tingut una de molt perillosa.

Diego López, per la seva banda, no ha hagut de fer pràcticament cap intervenció per mantenir la seva porteria a zero durant el temps reglamentari, però en l’afegit ha hagut de disfressar-se d’heroi per frustar Ángel i Cucurella en una doble oportunitat molt clara. Com a mínim, l’Espanyol ha pogut esgarrapar un punt de la seva visita al Getafe. Els d’Abelardo han estat ambiciosos i s’han demostrat a ells mateixos que tenen qualitat suficient per millorar, i molt, la seva posició a la classificació de la Lliga. Avui el resultat no ha acabat de somriure, però les sensacions han estat molt positives. Per sortir del pou, no obstant això, cal anar sumant de tres en tres. Els pericos tenen nou finals per evitar el precipici de la Segona Divisió: la pròxima serà el dissabte al migdia, contra el Llevant a l’RCDE Stadium. El marge de maniobra és cada vegada més estret.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa