‘Alcorconazo’ a Cornellà (1-1)
Diego Reyes es lamenta després de fallar una clara ocasió | EFE

L’Espanyol s’ha acomiadat de la Copa del Rei davant un autèntic especialista en aquesta competició, l’Alcorcón. L’equip madrileny s’ha endut l’eliminatòria en la tanda de penals, després d’empatar en el temps reglamentari a 1 gol. Álvaro Giménez ha avançat als visitants al minut 19 i Hernán Pérez ha igualat en el minut 83. L’Espanyol però s’ho ha deixat tot per a la tanda de penals i ho ha acabat pagant. Gerard Moreno i Jurado han fallat els seus llançaments i l’equip de Segona s’ha acabat imposant al de Primera.

S’ho devia ensumar Quique Sánchez Flores, que no ha fet pràcticament rotacions, com sí que va fer en el partit d’anada. Les úniques novetats en l’onze, al marge de la de Roberto a la porteria, han estat els dos laterals: Diego Reyes s’ha situat a la banda dreta, Rubén Duarte a l’esquerra, i Óscar Duarte ha acompanyat David López en l’eix de la defensa.

La primera part de l’Espanyol ha estat molt dolenta i amb prou feines ha intimidat la porteria de Dani Jiménez. L’Alcorcón ha estat qui ha portat la iniciativa i qui amb justícia s’ha avançat en el marcador. El gol ha arribat en una jugada a pilota aturada que ha rematat Álvaro Giménez lliure de marca. Els locals en cap moment han donat símptomes de millora, però han pogut empatar abans del descans en un córner que ha rematat Diego Reyes per sobre el travesser. El mexicà, sol, ha picat massa la pilota.

Hernán Pérez força la pròrroga

Quique, a qui de ben segur no li agradat gens la primera part dels seus, ha mogut fitxa. Caicedo i Reyes s’han quedat als vestidors i han entrat Hernán Pérez i Melendo. De mica en mica l’Espanyol ha anat avançant línies. I les ocasions han començat a arribar, tot i que de clares, ben poques. L’Alcorcón esperava darrere, ben posicionat, amb la clara intenció de defendre el 0-1, però sense renunciar a matar el partit en una contra. I la insistència local ha tingut recompensa. Jurado ha fet una extraordinària passada en profunditat a Piatti i l’argentí, amb una precisa assistència, ha servit a Hernán Pérez perquè aquest rematés a gol amb una bonica definició.

A 2 minuts pel final Jurado ha tingut l’oportunitat de fer el 2-1 i evitar la pròrroga però no ha arribat a rematar una pilota que ha caigut als seus peus lliure de marca i sol davant el porter.

Pacte de no-agressió

El partit ha baixat molt de decibels en la pròrroga i les ocasions han estat ben escasses. En els primers quinze minuts del temps extra només els locals han tingut una oportunitat. Ha estat al minut 14, en una falta penjada a l’àrea que ha estat a punt de colar-se a la porteria de Dani Jiménez. En el segon temps cap dels dos equips ha xutat a porteria, tot i que David López ha estat a punt de fer-se un gol en pròpia porteria en l’últim instant del temps afegit de la pròrroga. El central periquito es posava les mans al cap de l’ensurt.

Moreno llança fora i Jurado als núvols

Roberto tenia la possibilitat de redimir-se en la tanda de penals, però ni així. Malgrat que ha parat el tercer penal a Óscar Plano, immediatament després Gerard Moreno ha enviat la pilota fora i Samu tornava a posar per davant a l’Alcorcón en el següent llançament. En el tir decisiu, Jurado, tot un especialista a pilota aturada, ha enviat la pilota als núvols i ha permès a l’Alcorcón protagonitzar la sorpresa d’aquests setzens de final de Copa.