Món Esport
Xavier-Albert Canal: “La FCF ha comès una il·legalitat absoluta”
  • CA

Andreu Subies ha reiterat, en les entrevistes realitzades durant les darreres hores als mitjans de comunicació, que “tots els assambleistes van accedir a l’Assemblea de manera legal”. El president de la Federació Catalana de Futbol nega qualsevol infracció comesa per la seva junta directiva, ni per cap membre de l’ens federatiu, en relació a la tupinada publicada aquest dilluns per El Món, tal i com fa la mateixa FCF en les declaracions publicades per diversos mitjans, on assegura que un club pot “estendre un certificat de representació a una tercera persona”. Això és, simplement, fals.

L’especialista en jurisdicció esportiva, Xavier-Albert Canal, és contundent en relació a aquestes afirmacions. “No sé d’on ho han tret, però el decret ho diu perfectament. A l’Assemblea només hi pot anar el president i, en cas d’impossibilitat, el vicepresident del club. S’estan inventant una norma”, afirma. L’advocat expert en dret esportiu i tributari no en té cap dubte i manifesta que “la Federació ha comès una il·legalitat absoluta deixant participar persones que no eren ni president, ni vicepresident d’un club”.

 

La FCF manté que la delegació de vots amb document notarial està permesa, però la llei és clara i no permet que cap altre membre de la junta directiva, “ni el secretari, ni el tresorer, i menys una tercera persona aliena al club” puguin accedir a les Assemblees i votar, tal i com han fet directius, delegats i subdelegats de la mateixa Federació Catalana.

Càrrecs suplantats i delegació consentida, tot il·legal

Això ha succeït en les darreres Assemblees, tal i com va explicar dilluns El Món i com s’ha pogut confirmar després que aquest diari hagi tingut contacte amb una bona part dels clubs afectats en la llista. D’una banda, existeix més d’una desena de clubs que desconeixen els documents presentats a les Assemblees amb la seva signatura i neguen que cap de les persones teòricament representatives de la seva entitat hagin estat mai presidents o vicepresidents. “Aquí hi ha una falsedat documental”, diu Canal, “i m’estranya que cap notari s’hi hagi avingut”.

 

Només dos dels directius de la Federació Catalana de Futbol que van accedir a les Assemblees com a vicepresidents o presidents de club ho eren realment. És el cas de Tomás José Pepiol i Manel Duran, vicepresidents del Deltebre i Martinenca, respectivament. La resta de càrrecs directius, incloent-hi el vicepresident Joan Josep Isern Aranda, van falsejar el document i van accedir-hi com a vicepresidents de clubs sense ser-ho. De fet, en el cens de l’Assemblea del 2015, Isern hi consta com a vicepresident de l’Europa, d’on havia dimitit temps abans.

 

De l’altra banda, també hi ha una bona part de clubs que van cedir el vot a través d’aquest document a un delegat, subdelegat o representant extern del club, desconeixent que aquest moviment era il•legal. Qui havia de conèixer la llei, com a representant de la Federació al territori, eren els mateixos delegats i subdelegats de l’ens federatiu. Sigui com sigui, delegar el vot a les Assemblees no està permès si el club té president i vicepresident.

 

José Contreras també apareix en la documentació

 

El vicepresident del FS Gavà i exdirectiu de la Federació Catalana de Futbol va signar un document, l’any 2014, on assegurava ser el vicepresident de l’Agullana, un club gironí de Tercera Catalana. El Món ha pogut confirmar, de boca del seu president Jaume Sales, que Contreras mai ha estat directiu del seu club i que, fins i tot, desconeixia el seu nom.

 

José Contreras Arjona ja va estar relacionat amb un altre cas d’irregularitats amb la FCF. Aquest mateix diari va publicar, el juliol passat, la contractació d’obres amb sobrecost a la seva empresa, Tastavins SL, per part de la mateixa Federació. Les seus de Barcelona, Tarragona, Vilafranca i Sabadell les va dur a terme la constructora de Contreras, tal i com el mateix informe de Transparència de l’ens va demostrar. Ara, l’exdirectiu també es veu esquitxat per aquestes informacions.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa