Món Esport
[VÍDEO] Guardiola explica a la Universitat de Liverpool la repressió que pateix Catalunya
  • CA
Guardiola, en la conferència a la Simposi Edgar Allison Peers de Universitat de Liverpool.
Guardiola, en la conferència a la Simposi Edgar Allison Peers de Universitat de Liverpool. | @RicardoScarone

Pep Guardiola segueix aprofitant l’aturada de seleccions per fer vida més enllà de la seva feina d’entrenador del Manchester City. Aquest dimecres, el tècnic català ha fet una conferència a la Simposi Edgar Allison Peers de Universitat de Liverpool sobre societat, política, cultura i esport en la qual ha explicat la “complicada” situació que viu Catalunya en l’actualitat.

 

 

“El president electe és a l’exili, hi ha presos polítics i Carme Forcadell, que era la presidenta del Parlament, també és a la presó”, ha explicat Guardiola, que lluïa un llaç groc a la solapa del jersei. “La persecució que hi ha Catalunya no és només política, sinó que també afecta músics i líders socials”, ha continuat explicant l’entrenador de Santpedor.

 

Guardiola ha explicat que el procés independentista és “pacífic” i està “impulsat pel poble”. “Si a Catalunya la gent vol votar, se l’ha de deixar votar i s’ha de respectar el resultat. És un exercici de la democràcia“. “La gent vol votar, com va passar a Escòcia. Anglaterra ho va permetre”, ha comparat el tècnic català, que no ha desaprofitat l’oportunitat per elogiar la “multiculturalitat” i la riquesa “lingüística i cultural” d’Espanya: “Vaig néixer a Catalunya i les meves primeres paraules van ser en català. Però també estimo l’espanyol, com l’alemany i l’anglès”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa