Món Esport
Uns altres Jocs Olímpics i 100 milions d’euros per recuperar la capitalitat esportiva de Barcelona

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya va adonar-se que del 2013 a l’actualitat Barcelona havia passat de ser la segona ciutat del món en matèria esportiva a ocupar la setena posició i va decidir estudiar les necessitats de l’esport a la capital per satisfer-les i tornar a ocupar, com a mínim, el podi. El resultat de l’anàlisi dels clubs i les federacions esportistes ha estat l’elaboració de 50 propostes per recuperar la capitalitat esportiva de la ciutat que aquest dijous han traslladat cinc candidatures a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.

Pau González (Barcelona en Comú), Sergi Blàzquez i Pilar Calvo (Junts per Barcelona), Eva Baró i Carlos Escudero (Esquerra Republicana), David Escudé (Partit Socialista de Catalunya) i Eva Parera (Barcelona Pel Canvi-Ciutadans) han acudit a l’acte organitzat per la UFEC i han pogut conèixer alguna de les proposicions per millorar la situació esportiva de Barcelona, agrupades en tres blocs principals: infraestructures esportives, promoció i foment de l’esport i projecció internacional. Els encarregats de traslladar-los les iniciatives, elaborades després d’un procés participatiu, han estat Gerard Esteva (president de la UFEC) i els presidents de les federacions de futbol americà (Juanjo Ayuso), rugbi (Ignasi Planas), vòlei (Maribel Zamora), discapacitats intel·lectuals (Àxel Angosto), natació (Enric Bertran) i patinatge (Cristina Clota).

Entre la cinquantena de propostes de la UFEC destaquen, per sobre de la resta, les peticions de crear una Regidoria d’Esports “per donar rellevància política i capacitat de decisió a qui representa l’esport” i incrementar la despesa per habitant en esport amb l’objectiu “d’assolir una despesa d’un mínim de 60 euros per persona i arribar als 100 milions d’euros”. “És important que s’inverteixi en el teixit esportiu. Cultura, per exemple, en té 146”, ha valorat Esteva. En l’àmbit d’infraestructures, les federacions i clubs barcelonins sol·liciten la producció d’un nou pavelló amb més capacitat que el de la Vall d’Hebron (3.000) i menys que el Palau Sant Jordi (12.000). La UFEC també ha demanat recuperar la Barcelona World Race, incrementar les hores d’esport a l’escola, donar més suport a l’esport femení i impulsar la candidatura per tornar a organitzar uns Jocs Olímpics d’Estiu (2032-36) “per tal de tornar a posar Barcelona a la Lliga de Campions de l’esport mundial i recuperar el convenciment col·lectiu de ciutat emprenedora i pionera”.

La finalitat principal de Gerard Esteva és posar en funcionament el binomi de l’èxit, el format per la capacitat del teixit esportiu barceloní i la confiança política en aquest. A falta de 24 dies per a les eleccions municipals de Barcelona, els principals candidats a l’alcaldia han conegut les peticions de l’esport per recuperar la capitalitat esportiva de la ciutat i tornar-la a situar entre les tres millors en matèria esportiva.Més notícies

Xavi Hernández anuncia la seva retirada

Notícia: Xavi Hernández anuncia la seva retirada
Comparteix
El migcampista català fa públic que que, a partir de la temporada vinent, començarà la seva carrera com a entrenador
Notícia: Xavi Hernández anuncia la seva retirada - Mobile

La UEFA pregunta qui és el millor jugador de la setmana i el Barça respon: “De debò?”

Notícia: La UEFA pregunta qui és el millor jugador de la setmana i el Barça respon: “De debò?”
Comparteix
Segons el conjunt blaugrana, que bromeja a les xarxes socials, el debat és absurd: ningú menja en la mateixa taula que Leo Messi
Notícia: La UEFA pregunta qui és el millor jugador de la setmana i el Barça respon: “De debò?” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa