Món Esport
Oleguer: “La selecció espanyola em genera aversió i rebuig pel que representa”
  • CA

Oleguer Presas sempre ha estat una persona coherent amb les seves idees. L’excentral del Barça va renunciar a jugar amb la selecció espanyola per la seva ideologia i, tot i que no pot presumir d’haver guanyat cap Mundial o Eurocopa, sí que pot treure pit pel fet de ser dels únics futbolistes que sempre s’ha manifestat davant les injustícies i ha dit les coses pel seu nom. Tot i que no és molt habitual en ell, l’exesportista, que ara està molt implicat amb la situació política que viu Catalunya, ha concedit una entrevista a un mitjà de comunicació. A la revista Panenka, Oleguer ha tornat a explicar per què va decidir no anar convocat amb el combinat nacional espanyol.

 

“Sempre que he jugat he intentat tenir un compromís del 100%, i en aquell cas no em sentia compromès per a una selecció nacional que no em representa de cap manera. Al contrari, em genera rebuig i aversió pel que representa“, ha començat valorant abans d’explicar com li va comunicar la decisió a Luis Aragonés, el seleccionador: “Vam tenir una conversa molt franca, molt honesta i molt tranquil·la. A mi, l’exaltació nacional que genera la selecció em provoca un punt de rebuig. Allà no em sento còmode i, per tant, no m’interessa. No tenia sentit jugar amb la selecció, i així ho vam comentar amb el seleccionador”. Oleguer reconeix que mai ha seguit les Eurocopes ni els Mundials i no sap si tot plegat ho hagués decidit en un context semblant a l’actual, ja que “no crec que a la Federació Espanyola li interessés inhabilitar un jugador del Barça per no voler jugar amb la selecció“.

 

Oleguer, sobre el Barça: “A vegades esperes que un club que defensa els valors del ‘Més que un club’ tingui un discurs més ferm”

 

Per últim, Oleguer Presas també ha enviat un missatge al Barça. Tot i que ha exculpat Bartomeu perquè “no tinc clar què va passar dins el Barça el dia del referèndum de l’1 d’octubre”, ell “no hagués jugat el partit”. “Un cop ets dins del club no és fàcil prendre decisions, però analitzant la repressió policial cap a una població que només volia votar… És veritat que amb el fet de jugar a porta tancada ja mostres aquest rebuig o aquesta situació anormal, però a vegades esperes que un club que defensa els valors del ‘Més que un club’ tingui un discurs més ferm, no només amb un discurs de país sinó també defensant una societat democràtica”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa