Jaume Alguersuari: “A Catalunya no ens matem però falta poc”

"Hi ha tensió i jo ho veig tot sense sentit i molt trist. Espanya és una nació de nacions i aquesta és la seva grandesa", ha declarat l'expilot de Fórmula 1 en una entrevista a 'El Mundo'

Jaume Alguersuari, en una imatge d'arxiu.

Jaume Alguersuari, en una imatge d’arxiu. | CC

Jaume Alguersuari, expilot de la Fórmula 1 que es va retirar amb 25 anys per dedicar-se a la seva carrera de músic, ha assegurat en una entrevista a El Mundo que “a Catalunya no ens matem però falta poc”. “Hi ha tensió i jo ho veig tot sense sentit i molt trist. Des del meu punt de vista, Espanya és una nació de nacions i aquesta és la seva grandesa“, ha seguit explicant el català.

 

Aquestes són les paraules de Jaume Alguersuari: “La situació em fa pena com a persona identitària orgullosa de ser espanyola i catalana. Veig que hi ha massa odi en les persones. No ens matem però falta poc. Hi ha tensió. Hi ha sentiments bàrbars que creuen d’un costat a l’altre. Penso que podríem estar al mateix costat. Ho veig tot sense sentit i molt trist. Des del meu punt de vista, Espanya és una nació de nacions i aquesta és la seva grandesa. La immensa varietat és la grandesa nostra. Hi ha tantes coses que hem fet junts. Em sento molt orgullós de representar Andalusia, el País Basc i Catalunya… Representar-los pel món des de la meva regió, des de la meva terra, que és Catalunya. Tenim llengua pròpia i això és meravellós. I, malgrat tot, reina l’odi. Hauria de ser més fàcil d’arreglar… Si us plau, no em malinterpretin, parlo sol des del que visc. Del que passa entre les meves amistats, en la meva família… Soc i som ciutadans del món. I tots som germans”.

 

A banda de tornar a deixar clara la seva posició en relació a la situació política que viu i pateix Catalunya, en la mateixa entrevista a El Mundo, que es pot llegir en aquest enllaç, Alguersuari repassa la seva carrera esportiva i analitza el seu present, relacionat amb la música.

Nou comentari