Món Esport
Guardiola: “A Anglaterra han intentat entendre el perquè del llaç groc”
  • CA
Pep Guardiola, en roda de premsa.
Pep Guardiola, en roda de premsa. | EFE

La visita que Pep Guardiola va fer als presos polítics catalans el passat novembre a Lledoners va donar molt de si. L’entrenador del Manchester City va aprofitar una aturada per partits de seleccions per fer costat a les persones que més pateixen la repressió d’Espanya al poble català i, a més, va concedir una entrevista a Voces al aire, un programa gravat per diferents interns del mateix centre penitenciari que es pot escoltar en aquest enllaç.

 

En la conversa amb els presos, el tècnic de Santpedor va fer un discurs a favor de la reinserció social i la confiança en l’ésser humà, però la majoria de preguntes van anar enfocades cap a la seva opinió en relació a l’actualitat catalana. Guardiola va assegurar que “a Anglaterra han intentat entendre el perquè del llaç groc”, encara que “com tot, al principi hi va haver un enrenou”, i va remarcar que prefereix “veure la política des de fora”.

 

“Jo soc molt d’esquerres, principalment per un motiu egoista: si a la gent li va millor, més segur estaré jo”. A més, l’entrenador citizen es va descartar com a possible conseller d’esports: “Que hagi estat bon entrenador no significa que pugui ser bon conseller d’Esports o Cultura”. Aquestes són les declaracions més destacades de Pep Guardiola:

 

CATALUNYA, VISTA DES D’ANGLATERRA

“Catalunya els agrada molt. Tant, que molts dels meus amics d’allà hi vénen de vacances, sigui a Catalunya o a les Illes. Parlen de la nostra força culinària, del clima…”

 

LLAÇ GROC

“Com tot, al principi hi va haver un enrenou, com ha passat a Anglaterra, però a través de portar-lo cada setmana acaba formant part de la quotidianitat. A Anglaterra han intentat entendre el perquè. Tot és posar-se a la pell d’una persona, sigui patint de càncer, patint de violència sexual, violència masclista… Ara ho han acceptat com una qüestió de normalitat, i aquí també s’acceptaria”.

 

POLÍTICA

“No m’agrada molt la política, perquè et demostra com és l’ésser humà. A mi m’ha anat molt bé la vida, com a molta d’altra gent, amb la diferència que m’he guanyat millor la vida perquè la meva feina t’ajuda a guanyar-te-la una mica millor. Però jo he nascut en una família molt humil d’un poble molt petit com Santpedor, i el meu pare i la meva família sempre m’ha ensenyat a posar-me de la banda del més feble. A mi no m’agrada la gent que és poderosa amb els dèbils i dèbil amb els poderosos. Aquesta gent em produeix urticària. Jo soc molt d’esquerres, principalment per una cosa egoista: si a la gent li va millor, més segur estaré jo. Però m’agrada veure-ho des de fora, no tinc esma. Per a la política has de tenir molt ‘temple’, has de tenir les idees molt clares i jo soc molt visceral, soc molt llatí amb això”.

 

CONSELLER D’ESPORTS

“Perquè a un li vagi bé en una feina no vol dir que ja serveixi per ser polític; em sembla que estem equivocats. Que hagi estat bon entrenador no significa que pugui ser bon conseller d’Esports o Cultura. La Laura Borràs és molt millor consellera de Cultura del que ho podria ser jo. Cadascú a la seva tasca”.

 

MISSATGE A FAVOR DE LA REINSERCIÓ SOCIAL

“Jo no crec amb els cocodrils, no crec que els lleons són millors que nosaltres. L’esport és una molt bona lliçó, perquè en la victòria o en la derrota sempre t’ofereix una nova oportunitat. Probablement dins de la presó hi ha moments de tristor perquè et manca la teva família, la teva gent propera, però el demà és aquí i sempre s’hi arriba. I estic convençut que a fora sempre hi ha gent disposada a donar una oportunitat. Estic molt d’acord que tothom tenim un talent, però de vegades les circumstàncies o la mala sort et porten a estar aquí. Però jo sóc un ferm defensor de l’ésser humà. Jo crec que per si mateix és bo, i que hem de saber canalitzar-ho per treure el millor de cadascú. I d’aquí, de la presó, se’n surt tard o d’hora”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa