Món Esport
La Federació Catalana de Futbol també va contractar Negreira

En mig del cas Negreira, que ha esquitxat el Futbol Club Barcelona pels pagaments que quatre presidents seus han fet durant dues dècades a l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira, ha sortit una informació relacionada i inesperada. Tal com ha informat El Confidencial, la Federació Catalana de Futbol (FCF) també va contractar Enríquez Negreira, a canvi dels serveis d’“assessorament tècnic”.

La FCF va contractar Enríquez Negreira després que l’exàrbitre amenacés el Barça

Segons la font esmentada, aquesta contractació es va dur a terme després que Negreira hagués enviat un burofax al Barça per amenaçar-lo de revelar presumptes irregularitats comeses per l’entitat blaugrana, quan el Barça, presidit per Josep Maria Bartomeu, va trencar la relació amb l’excol·legiat sense previ avís.

Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | Europa Press
Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça | Europa Press

Això va passar durant l’any 2018 i, des de llavors, i segons El Confidencial, la FCF va contractar els mateixos serveis. No ha transcendit quin tipus d’assessorament va demanar, ni quina quantitat de diners se li va pagar. Cal recordar que, a diferència del Barça, la FCF és un ens públic.

Concretament, i com explica a la seva pàgina web, la FCF s’encarrega de “planificar, promoure, ordenar, dirigir, regular, coordinar i organitzar el futbol en totes les seves disciplines”, a escala, evidentment, catalana. Actualment, i des de 2018, està presidida per Joan Soteras Vigo, empresari i expresident del Centre d’Esports Sabadell. Soteras ha estat reescollit en el seu càrrec, si bé amb dificultats.

Després de guanyar les eleccions el maig de 2022, el Tribunal Català de l’Esport va exigir una repetició de la votació, acusant el procés de negar el dret a votar a 175 clubs sense haver-los escoltat. Al final, el passat mes de febrer, Soteras es va tornar a imposar, i des de llavors governa amb normalitat.

Abans de Soteras, va governar la FCF, entre 2011 i 2018, Andreu Subies. Subies, que també ha estat vicepresident econòmic de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), està immers en el famós cas Soule de corrupció. Concretament, està sent investigat per una presumpta malversació. La Guardia Civil l’ha acusat de quedar-se mig milió d’euros amb factures falses per construir-se una casa, i construir un restaurant per a la seva dona a Cambrils. De fet, la FCF es va personar contra ell, l’any 2021.



Més notícies
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
El Barça contraataca en el cas Negreira i demanda periodistes difamadors
Notícia: El Barça contraataca en el cas Negreira i demanda periodistes difamadors
Comparteix
El club comença a aplicar el "ens defensarem, i també atacarem" que ha pronunciat recentment Laporta
Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Apareix una prova molt misteriosa enmig del cas Negreira
Notícia: Apareix una prova molt misteriosa enmig del cas Negreira
Comparteix
Una nota d'un exdirectiu del Barça afegeix encara més interrogants en aquest cas
Joan Laporta, president del Barça | Europa Press
Hisenda no troba proves de pagaments del Barça a àrbitres via Negreira
Notícia: Hisenda no troba proves de pagaments del Barça a àrbitres via Negreira
Comparteix
L'Agència Tributària és molt contundent amb la Fiscalia: "No consta que els diners servissin per influir en els resultats"
Façana de la Ciutat de la Justícia
La jutgessa del cas Negreira: Oriol Pujol, Borràs, el setge de la CUP i una alcoholèmia
Notícia: La jutgessa del cas Negreira: Oriol Pujol, Borràs, el setge de la CUP i una alcoholèmia
Comparteix
La magistrada que dirigeix la investigació a Barcelona va ficar la Guàrdia Civil en el cas de la presidenta del Parlament i va topar amb els Mossos conduint beguda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa