Món Esport
L’esport català alça la veu contra el tancament de les instal·lacions i recorre a la justícia
  • CA

L’esport català ha alçat la veu contra la decisió del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya de tancar les instal·lacions esportives. La Unió de Federacions Esportives de Catalunya, INDESCAT, Gestiona, ADECAF, Federació Catalana de Natació i l’Associació de Clubs de Natació han interposat una demanda contra una resolució que consideren “desproporcionada, arbitrària, injusta i injustificada” amb l’objectiu d’evitar un cop mortal per a un sector escanyat des de molts anys abans de l’arribada del coronavirus, però especialment afectat des de l’inici de la pandèmia.

La petició de les entitats mencionades és molt senzilla: demanen al Govern que “se centri molt més en la salut de les persones i no tant en el seu bronzejat”. “Molts doctors i epidemiòlegs han manifestat la seva perplexitat davant el tancament de les nostres instal·lacions però no d’altres locals com bars o de les platges”, ha opinat Gerard Esteva. “És un moment molt complicat, però estem units. Hem treballat colze a colze per presentar una demanda contra l’obligació d’aturar l’activitat”, ha deixat ben clar el president de la UFEC.

“El sector esportiu ha fet un esforç ingent per evitar els contagis i garantir una pràctica esportiva. La Generalitat ha optat per la via més fàcil, senzilla, irresponsable i arbitrària. Sembla que amb l’esport tothom s’hi atreveix, però avui diem ‘prou’. Amb aquesta situació de crisi sanitària i de rebrot, aquesta mesura és un cop letal per al nostre sector. Esperem que el Govern empatitzi i reaccioni”, ha sentenciat Esteva. Per la seva banda, Anna Pruna, presidenta d’INDESCAT, ha recordat que “l’impacte inicial del coronavirus va ser devastador per a les nostres entitats” i ha afegit que “el tancament d’ara és una empenta cap a la desaparició”.

Segons el seu parer, “suspendre l’activitat física i esportiva i anul·lar esdeveniments esportius tindrà conseqüències nefastes en l’àmbit de la salut i l’econòmic”, ja que “milers de llocs de treball estan en risc”. “El sector ha realitzat una inversió important i no hi ha hagut rebrots fruit de l’activitat esportiva. Estem compromesos amb la societat, l’esport és més necessari que mai per a la recuperació de la nostra societat”, ha valorat Pruna. En la mateixa línia s’ha expressat Josep Viladot, màxim dirigent de Gestiona: “No tenim la vacuna, però tenim armes. I l’esport és una d’elles, sobretot tenint en compte que la Covid-19 afecta principalment els pulmons, Estem parlant de 200.000 usuaris i més de 50.000 nens afectats. Estem tenint un impacte negatiu, físic i psíquic, en un gruix molt important de la població. La decisió del Govern no és lògica ni coherent”.

Per la seva banda, August Tarragó, representant de l’ADECAF, ha remarcat que “al darrere de tots els gimnasos i centres hi ha persones que estan patint”. “Treballadors i propietaris. Hi ha gent que ho està passant molt malament. Ens trobem en una situació amb un escenari incert. Ningú no sap gestionar una pandèmia, empatitzem amb la Generalitat, però li demanem responsabilitat. Aquesta situació s’allargarà i és important trobar les millors maneres de gestionar-la. Les vides de moltes persones estan en joc. Hem de buscar la millor solució per gestionar el que estem passant i tot el que ens puguem trobar en un futur”, ha opinat, mentre que Enric Bertran, president de la Federació Catalana de Natació, ha qualificat de “decebedor” el fet de “veure que no som prou escoltats per les administracions” i ha lamentat que “el model d’èxit del nostre esport estigui en risc”.



Comentaris

  1. Icona del comentari de: Consell de Dotze a juliol 22, 2020 | 19:17
    Consell de Dotze juliol 22, 2020 | 19:17
    "No tenim la vacuna, però tenim armes. I l’esport és una d’elles, sobretot tenint en compte que la Covid-19 afecta principalment els pulmons" Som els únics que sabem que un asimptomàtic pot desenvolupar la malaltia i tornar-se greu precisament amb activitat física (pulmonar) forta? D'on surten aquests "esportistes"? O són només gestors de gimnasos?
  2. Icona del comentari de: 'La Generalitat ha optat per la via més fàcil, senzilla, irresponsable i arbitrària.' a juliol 23, 2020 | 02:32
    "La Generalitat ha optat per la via més fàcil, senzilla, irresponsable i arbitrària." juliol 23, 2020 | 02:32
    Oh sorpresa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa