Món Esport
El cunyat de Subies va facturar més de 50.000 euros a la Federació
  • CA

Francesc Forcada Latorre, cunyat del president de la Federació Catalana de FutbolAndreu Subies, va facturar durant els anys 2011, 2012 i 2013 un total de 57.887,62 euros a l’ens federatiu més important del futbol català. El germà de l’esposa del president, Clara Forcada Latorre, ho va fer en concepte d’Assessor Tècnic i Relacions Públiques, tal i com demostren els documents als quals ha tingut accés el diari El Món i que formen part de la inspecció de treball realitzada per la Seguretat Social durant els anys 2013 i 2014.

Tal i com aquest diari va explicar divendres, la Federació Catalana de Futbol es va sotmetre a una inspecció de treball que va fer saltar les alarmes a l’interior de la institució. Es va destapar més d’una contractació irregular i es va posar de relleu la manca de transparència en un ens que depèn dels clubs catalans i que està sotmès als decrets i lleis de la Generalitat de Catalunya i la Secretaria General de l’Esport. 

 

Precisament en aquesta inspecció, la Seguretat Social va descobrir una contractació interessant: la del cunyat del president. Francesc Forcada va cobrar 57.887,62 euros durant els anys 2011, 2012 i 2013, justament quan Andreu Subies va accedir al càrrec, sota el concepte abans comentat, “Assessor tècnic i RR.PP”, segons detalla el document. L’informe de la SS, a més, conclou que Forcada -i d’altres treballadors contractats com José Miguel Calle- van facturar a l’FCF “sense estar donats d’alta en el Règim General en la data de cobrament de les quantitats”.

 

Document de la Seguretat Social. |

Un cop efectuada la inspecció, Francesc Forcada no va ser contractat legalment per la Federació Catalana de Futbol fins uns mesos més tard, com sí ho va ser José Miguel Calle, actual director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, i d’altres treballadors amb un rol necessari dins la federació. En aquell moment, Forcada era funcionari de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

 

Dinars al restaurant La Galera

 

Com va tornar a succeir aquesta passada setmana -i com és habitual-, en motiu de la presentació de la Supercopa de Catalunya a Tarragona, els directius, delegats i convidats a l’acte per la Federació Catalana de Futbol van celebrar un dinar al restaurant La Galera, de Cambrils. Curiosament, aquest restaurant és propietat de Clara Forcada Latorre, és a dir, l’esposa del president de l’FCF, Andreu Subies. Segons el decret 55/2010 de les entitats esportives catalanes, és a dir, segons la llei de la Generalitat de Catalunya, el màxim mandatari incorreria en una falta greu.

 

L’article 147è d’aquest decret prohibeix, de forma explícita, “contractar, per mitjà de les seves empreses o en nom de tercers, amb la pròpia entitat esportiva on s’exerceixen funcions directives. Aquesta prohibició d’auto-contractació afecta les empreses dels seus cònjuges, persones vinculades amb una relació de convivència anàloga i dels seus descendents o ascendents”.

 

Regles de conducta dels directius de les entitats esportives catalanes. |



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa