Món Esport
El CF Les Franqueses aclareix l’origen i finalitat de la seva acta notarial
  • CA

El coordinador del Club de Futbol Les Franqueses, José Luis Sánchez Modenes, és un dels noms que apareix a la llista publicada per El Món com a implicat en la trama de suplantacions d’identitat i de falsificació documental que vincula càrrecs directius i delegats de la Federació Catalana de Futbol amb la manipulació de les darreres Assemblees Generals de l’ens federatiu.

Sánchez Modenes ha aclarit a El Món, aquest dimecres, la seva total transparència en l’afer i la finalitat que tenen les actes notarials utilitzades per accedir a l’Assemblea i votar, representant el seu club d’origen. Indignat per la qualificació que aquest diari va donar a les persones que il·lícitament van representar un club (“càrrec suplantat”), el coordinador de Les Franqueses ha mostrat el seu malestar i ha volgut aclarir que, “en tot moment, el seu president n’estava al corrent i va donar el seu vist-i-plau. No vaig suplantar cap identitat”.

 

Tot i això, Sánchez ha reconegut que el seu club va incórrer, involuntàriament, en un error administratiu. “Ho vam fer de bona fe, sense intenció de cometre cap il·legalitat, tot i que és cert que desconeixíem els detalls de la legislació i la Federació ens hauria d’haver informat. Ens van dir que el procediment era el correcte”, aclareix. “El que no podem permetre és que la nostra honorabilitat es vegi tacada”, conclou el coordinador del club vallesà.

El CF Les Franqueses, com altres clubs afectats per la trama amb els quals ha pogut parlar aquest diari, va signar un document en el qual el president o el secretari de l’entitat donaven poders de vicepresident a un treballador del mateix club per accedir a l’Assemblea de la Federació Catalana de Futbol, un document idèntic per a les 51 entitats que El Món va publicar el dilluns 25 d’octubre i que, després de consultar fonts especialitzades en jurisdicció esportiva, s’ha comprovat que no és legal.

 

El mateix succeeix amb Carles Mallart, secretari de la UE Figueres i vocal de la junta directiva del FC Sant Llorenç de la Muga. Mallart s’ha posat en contacte amb El Món per informar que, des de fa 28 anys, és directiu executiu del St.Llorenç. “És del tot fals que, com a secretari de la UEF, hagi suplantat un directiu d’un altre club”, comenta, tot i que oficialment no n’és el seu vicepresident. L’acta notarial a la qual ha tingut accés aquest diari el situa com a vicepresident de l’entitat.

 

Què diu la llei?

 

Segons el decret 55/2012 de les entitats esportives, si el club disposa de president i vicepresident inscrits en el Registre d’Entitats Esportives, cap altre persona pot representar aquesta entitat en les Assemblees de la federació, llevat de si existeix el nomenament d’un nou vicepresident i el seu registre no ha estat encara validat per la Secretaria General de l’Esport. En aquest cas de les actes notarials, Les Franqueses i d’altres clubs van signar un document on es donaven poders de vicepresident a un treballador, entrenador o tercera persona aliena a la junta directiva, en molts casos sense ésser conscients de la irregularitat, però seguint les directrius de la Federació Catalana de Futbol.

 

Més enllà dels clubs i de la seva omissió del decret, 11 directius de la Federació, 4 exdirectius, 5 delegats i 13 subdelegats van participar activament d’una suplantació d’identitat, fent-se passar per presidents o vicepresidents de diversos clubs catalans sense realment ser-ho, ni constar-ne cap intenció d’obtenir el càrrec. Ells, més que ningú, havien de conèixer la legislació. El cas més flagrant és el de Juan José Isern Aranda, vicepresident de la Federació Catalana de Futbol, que va falsejar una acta notarial fent-se passar per vicepresident del CF Vilajuïga en l’Assemblea del juny del 2015. Fins i tot, la suposada secretària que va signar el certificat de poders ha resultat, també, formar part de la farsa. Ningú del club gironí la coneix, tal i com succeeix en els casos vinculats directament amb els alts estaments de la FCF.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa