La Penya supera al Barça i porta l’eliminatòria empatada a l’Olímpic

Després que el Futbol Club Barcelona de bàsquet no donés opció al Joventut de Badalona per guanyar el primer partit de les semifinals dels ‘Play-offs’ de la lliga ACB, on l’equip de Carles Durán no va poder aguantar un alt ritme d’anotació dels jugadors de Saras Jasikevicius, els de Badalona han sabut reaccionar per tal de donar la sorpresa al Palau amb un gran joc i portar el factor camp a l’Olímpic de Badalona després de guanyar al Barça per 81-87.

La crònica del Barça-Joventut

Joventut i Barça han sortit molt encertats per tal de guanyar el segon partit de la semifinal, ja que era decisiu pel futur de l’eliminatòria entre els dos clubs catalans. Un molt bon ritme d’anotació per part dels dos equips durant la primera meitat del partit han fet del derbi català un joc molt vistós per l’espectador, que ha pogut veure com el Joventut ha marxat al descans liderant el marcador per només dos punts de diferència (40-42). Un dels homes que ha fet un gran paper durant els dos primers quarts ha estat Ferran Basses, que, sense ser titular, ha marxat al vestidor amb un 100% d’encert anotant dos triples i una cistella de dos punts. A més a més, els visitants han solucionat els problemes que van patir al primer partit que, a part d’una manca d’encert, van perdre moltes pilotes a conseqüència de la intensitat defensiva del Barça, mentre que aquest cop els de Badalona només han perdut una pilota en els primers 20 minuts del partit.

Un cop els jugadors han tornat a la pista del Palau per jugar la segona meitat del partit, ha estat el Joventut de Badalona qui ha dominat el ritme del joc, acabant el tercer quart amb una diferència de dotze punts per sobre dels blaugranes, que han trigat a reaccionar després d’un parcial que ha provocat que el Joventut de Badalona es distanciés al marcador. El jugador que ha estat diferencial pels de Carles Durán ha estat el jove Joel Parra, que ha liderat la Penya ha anotat 8 punts al tercer quart, agafant tres rebots, recuperant una pilota i fent una assistència a Tomic que només ha hagut de deixar la pilota contra el taulell per sumar dos punts més pels visitants.

El darrer quart del partit

El Palau Blaugrana s’ha encès per tal d’intentar ajudar al Barça a reaccionar. I així mateix ha estat, ja que els de Saras Jasikevicius han començat molt bé el darrer quart, reduint la barrera psicològica dels deu punts de diferència ràpidament i forçant al tècnic visitant a demanar un temps mort per frenar l’encert del Barça. Un cop Carles Durán ha parlat amb el seu equip, el Joventut ha utilitzat la veterania a pista amb jugadors com Tomic o Pau Ribas per frenar un Barça que ha fet somiar al Palau amb una remuntada que finalment no ha arribat pels blaugranes.

El Joventut dona la sorpresa i es jugarà les garrofes a casa

El Joventut torna a Badalona amb els deures fets després de guanyar a camp contrari i portant l’eliminatòria cap a casa amb l’opció de sentenciar-la amb el seu públic a l’Olímpic de Badalona. Si el Barça vol recuperar el factor camp, haurà de guanyar un dels dos partits per portar de nou l’eliminatòria cap a Barcelona i passar a la final de l’ACB on probablement hi serà el Reial Madrid, que ja guanya per 2-0 el total de l’eliminatòria contra el Baskonia.