El BAXI Manresa sorprèn el Barça al Palau Blaugrana (95-96)

El Baxi Manresa ha guanyat al Barça al Palau Blaugrana (95-96) per primera vegada des de l’any 1996. L’equip del Bages ha aconseguit un triomf vital en la lluita per acabar la primera volta entre els vuit primers i així poder accedir a la Copa. Ara mateix, els manresans són sisens. Sylvain Francisco ha estat l’estrella del partit en aportar 25 punts als visitants. Pel que fa al Barça, ha encaixat la tercera derrota de la temporada en Lliga ACB i s’allunya a dues victòries del lideratge que ostenta el Reial Madrid.

El partit ha començat amb molt igualat i cap dels dos equips s’ha desenganxat al marcador fins al final del primer quart. Llavors, el Manresa ha obtingut un petit avantatge gràcies a un parcial de 0-8. Els blaugranes han reaccionat al segon període i han arribat guanyant al descans per set punts gràcies a un parcial de 25-8. Sertac Sanli ha liderat la remuntada blaugrana amb deu punts abans de la mitja part.

El Barça ha mantingut el seu bon nivell durant els primers compassos del tercer quart, Però l’equip de Sarunas Jasikevicius s’ha adormit als dos últims minuts d’aquest període i ha cedit el seu avantatge al BAXI Manresa. L’equip del Bages ha estat a punt de sentenciar el partit a l’últim període, ja que ha arribat a guanyar per nou punts. Però els locals han reaccionat a temps per mitjà d’un gran Mirotic, que ha anotat onze punts als últims minuts del partit. Jokubaitis ha culminat la remuntada culer amb una cistella quan faltaven sis segons. Quan el Palau Blaugrana ja veia a prop la victòria, Sylvain Francisco ha posat la cirereta a la seva exhibició igualant el partit sobre la botzina i forçant la pròrroga.

L’intercanvi de cops dels últims minuts del temps reglamentari s’ha mantingut al període extra. El Barça ha aconseguit posar-se per davant al marcador gràcies a una cistella de Mirotic a l’últim minut de partit. Però Thomasson ha permès que el Manresa tornés a agafar les regnes del partit amb un triple quan faltaven 18 segons. Nigel Hayes ha intentat forçar una nova pròrroga, però el seu llançament sobre la botzina no ha entrat.

La Penya resisteix contra el Madrid durant 25 minuts (71-90)

El Reial Madrid ha guanyat a l’Olímpic de Badalona després de resoldre el partit als últims quinze minuts. El Joventut ha fet una gran primera part on ha arribat a tenir onze punts d’avantatge. Però els blancs tan sols han concedit 29 punts després del descans i han estat una piconadora ofensiva durant els dos últims quarts. Heurtel s’ha exhibit amb vint punts, setze d’ells al tercer i quart període. Tot plegat han estat una mescla que la Penya no ha pogut digerir.