Món Esport
Així es va convertir Xavi en llegenda del Barça
  • CA

Xavi Hernández, nascut a Terrassa el 25 de gener de l’any 1980, s’ha convertit en el nou entrenador del primer equip masculí del Futbol Club Barcelona. D’aquesta manera, torna a casa després de més de sis anys vinculat a Doha, Qatar, primer com a futbolista, on va jugar les seves darreres temporades, i després com a tècnic, on s’ha començat a formar amb un bagatge molt exitós pel que fa a títols i joc de l’equip. Ara bé, si Xavi desperta una gran il·lusió entre el barcelonisme no és pel que ha aconseguit a l’Al-Sadd, sinó per tots els records que hi ha del Xavi futbolista, un migcampista que es va convertir en llegenda entre el 1998 i el 2015.

Per entendre la seva importància dins del món culer és millor començar pel final i explicar la gran empremta que va deixar com a jugador. Quan Louis van Gaal el va fer debutar un 18 d’agost de 1998, poc s’esperava, tant ell com l’afició, que acabaria sent el segon futbolista del Barça amb més partits jugats (767), només superat per Leo Messi la temporada passada. També és el segon jugador amb més assistències repartides i el seu excompany argentí és l’únic que el supera. Amb 25 títols apareix a la llista dels futbolistes més guardonats, on destaquen quatre Copes d’Europa i vuit Lligues. També destaquen els èxits assolits amb la selecció espanyola, un Mundial i dues Eurocopes, i el fet que fos escollit en el dream team històric de la FIFA. És, per tant, un dels millors futbolistes de la història.

Però més enllà dels registres, els quals ajuden a situar la llegenda de Xavi com a migcampista d’època, se’l recorda com a una de les persones amb més talent que han passat mai pel club. La seva capacitat per liderar l’equip des del centre del camp i de trobar passades impossibles va fer brillar molts companys seus, com el mateix Messi, però també altres com Ronaldinho, Eto’o, Henry o David Villa. Sempre en un segon terme, Xavi dirigia el conjunt blaugrana amb calma i intel·ligència des de la seva posició. De fet, molts diuen que era una mena d’entrenador sobre el terreny de joc, cosa que fa pensar que des de la banqueta se’n sortirà amb encerts.

Format a la Masia, lloc on va aconseguir accedir el 1991 com a aleví, Xavi ha mamat tota la vida el que es coneix com a ADN Barça i de la mà d’entrenadors com Luis Enrique Martínez, però sobretot Pep Guardiola, ha conegut les bases i els secrets del cruyffisme. És per això que la junta directiva de Joan Laporta, que es descriu com a ferma defensora de la ideologia de Johan Cruyff per sobre de tot, ha apostat per Xavi, un entrenador que ha de fer oblidat els anys foscos de Ronald Koeman, Quique Setién i Ernesto Valverde. És un nom ideal per recuperar l’essència que fa convertir el Barça en el millor equip de la història i, malgrat que arribi en un moment complicat, desperta un entusiasme que cap altre entrenador havia aconseguit despertar des de feia molts anys. Tothom sabia que algun dia s’asseuria a la banqueta del Camp Nou: ara és el seu moment i pot ser l’inici d’una època històrica.



Més notícies
Xavi, donant instruccions durant un partit | EFE
L’Al-Sadd anuncia la sortida de Xavi al Barça
Notícia: L’Al-Sadd anuncia la sortida de Xavi al Barça
Comparteix
El club blaugrana ho nega
Font i Freixa feliciten Laporta | Europa Press
L’oposició de Laporta aplaudeix la seva actitud davant l’Al-Sadd
Notícia: L’oposició de Laporta aplaudeix la seva actitud davant l’Al-Sadd
Comparteix
Toni Freixa, qui va perdre les eleccions a la presidència contra l'advocat barceloní, l'ha felicitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa