Món Esport
El Wanda Metropolitano examina el Barça de Koeman
  • CA

El Barça torna a l’acció. L’última aturada per partits de seleccions del 2020 ja és història i, ara, el conjunt blaugrana afronta unes setmanes clau amb l’objectiu d’intentar acomiadar un any horrorós en tots els sentits, però sobretot en el que fa referència a la pilota –que és el que més interessa a la massa social, al cap i a la fi–, amb bon sabor de boca. L’Atlètic de Madrid i el Wanda Metropolitano seran la primera prova de nivell a aprovar per als de Ronald Koeman, que, amb la classificació per als vuitens de la Champions pràcticament enllestida, estan obligats a demostrar que no estan disposats a convertir la temporada d’enguany en un període de transició durant el pròxim mes si no volen dimitir de la lluita pel títol de Lliga abans d’hora (21.00 hores / Movistar LaLiga).

Gairebé ningú recordarà amb un somriure l’any 2020: la pandèmia del coronavirus ha dibuixat una nova normalitat a la qual la societat s’hi ha intentat adaptar amb més o menys èxit. Per al Barça, els últims mesos han estat especialment desastrosos. Esportivament, no ha aixecat cap títol per primera vegada des de la temporada 2007/08 i ha encaixat una de les derrotes més vergonyoses de la seva història; en l’àmbit econòmic, la Covid-19 ha despullat el model de gestió insostenible de Josep Maria Bartomeu i ha forçat una situació molt crítica que s’allargarà molt de temps; la crisi institucional ha estat de dimensions majúscules des del febrer, quan va esclatar el Barçagate, fins a la dimissió del president; l’aspecte social, és clar, s’ha vist inevitablement afectat per tots els altres.

Des de l’arribada de Ronald Koeman, no obstant això, els afeccionats culers han endevinat certs brots verds sobre el terreny de joc. La irrupció de Pedri, el bon retorn de Coutinho i, en general, el rejoveniment de la plantilla han iniciat una etapa esperançadora al Camp Nou. Hi ha molt camí a recórrer i moltes qüestions a millorar, només faltaria, però com a mínim l’equip es veu viu, amb ganes de rebel·lar-se contra els fantasmes del passat. Amb ganes de deixar enrere els malsons de Lisboa, Liverpool i Roma. Amb ganes, al cap i a la fi, de tornar a il·lusionar el barcelonisme. I, per aconseguir-ho, la millor recepta consisteix a adaptar-se a la dictadura dels resultats, inesquivable, sense deixar de banda el joc i les bones sensacions. El millor camí cap a la victòria és el de fer les coses bé. Després de dues setmanes d’aturada, el Barça ha de tornar a brodar aquesta frase a la seva samarreta. I més abans d’una de les visites de la competició domèstica marcades al calendari amb retolador vermell.

Griezmann torna al Wanda Metropolitano

L’Atlètic de Madrid ha començat la temporada d’una forma espectacular. Ha guanyat cinc partits, n’ha empatat dos i n’ha perdut cap. Ha fet 17 gols i només n’ha encaixat un parell. Joao Félix ha fet un clar pas endavant i, al costat de Luis Suárez, està liderant un equip matalasser que torna a somiar amb la Lliga. Malauradament per als interessos madrilenys i per a l’espectacle, el davanter uruguaià, amb coronavirus, no podrà retrobar-se amb els seus excompanys del Barça. Simeone, a més, tampoc podrà comptar amb Lucas Torreira, també positiu per Covid-19, i Héctor Herrera, lesionat. En principi, Diego Costa, Carrasco, Savic i Vitolo s’han recuperat a temps, però són dubte per a la gran cita del cap de setmana. Tot i les baixes, l’Atlètic serà un rival que exigirà la millor versió blaugrana i que, per tant, permetrà conèixer fins a quin punt els culers estan preparats per enfrontar-se als millors conjunts del continent.

De cara al compromís, Koeman tindrà les baixes importants de Sergio Busquets i Ansu Fati. Tampoc podrà comptar amb Ronald Araujo ni Samuel Umtiti, així que Gerard Piqué i Clément Lenglet segur que formaran l’eix de la defensa al Wanda Metropolitano. L’opció de Frenkie de Jong com a central només s’utilitzarà quan sigui estrictament necessari, i més ara que el Barça no compta amb molts efectius disponibles per jugar al doble pivot. Pjanic, en principi, acompanyarà l’holandès aquest dissabte. El lateral esquerre està reservat per a Jordi Alba, mentre que en el dret hi ha dubtes entre Sergi Roberto i Sergiño Dest. A la zona ofensiva, Leo Messi, Antoine Griezmann –que tornarà a l’estadi on va brillar– i Pedri apunten a la titularitat. Trincao, Dembélé i Coutinho, que aquest dimecres va rebre l’alta mèdica, es disputaran la darrera plaça d’un onze que, és clar, no negociarà la presència de Ter Stegen sota pals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa