Món Esport
Vives: “La posició del Barça en el procés ha estat clara i diàfana”
  • CA

El Barça no es mou ni un mil·límetre. La seva postura envers el procés sobiranista de Catalunya és ferma i així ho ha reiterat aquest dilluns en una roda de premsa al Camp Nou. El portaveu del club, Josep Vives, ha estat contundent després de ser preguntat per la creació del CDR del Barça per part d’un grup de socis, al qual s’hi han adherit diverses organitzacions, col·lectius, associacions i grups d’animació de l’Estadi i el Palau Blaugrana. “El respecte més absolut cap a aquest grup de socis. Només faltaria que no respectéssim la llibertat d’expressió i d’associació de la nostra massa social”, ha manifestat.

Però Vives ha anat més enllà de la valoració simple i rasa del Comitè de Defensa de la República. El portaveu del Barça ha volgut recordar que “la posició del club en el procés ha estat clara i diàfana, compromesa. Sempre ha expressat la seva opinió i mai l’ha defugida. És una posició inclusiva que presenta un sèrie de valors fundacionals de l’entitat i que congenia amb la globalitat de la massa social”.

 

I ha volgut posar en una cronologia les accions empreses, per tal que els dubtes sobre el seu posicionament a favor del dret a decidir dels catalans quedin esvaïts: “Un dels compromisos del club va ser adherir-se al pacte pel referèndum. Va dir que estava a favor d’allò que la majoria del poble de Catalnya, un 80% dels catalans, volia.” Però també ha deixat clara la línia vermella que el Barça no pot creuar. “Això no prefigura que el club digui què ha de votar la gent. Dins aquest 80% de catalans que volen el referèndum, hi haurà socis que pensen d’una manera o una altra. Aquí no entrarem perquè no volem dirigir el pensament de la nostra gent. Aquests són els nostres principis i no ens hem mogut. Hem actuat amb coherència en tot moment”, ha conclòs.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa