Món Esport
Veloç, golejador i vertical: així és Malcom
  • CA

 

Té 21 anys, és esquerrà i juga per la banda dret, a cama canviada. És un extrem clàssic: capacitat de desequilibre, velocitat i, també, productivitat pel que fa a gols i assistències. El curs passat va firmar 12 dianes i 8 assistències en 38 partits amb el Girondins Bordeus, on va ser màxim golejador i assistent. En els 96 duels que ha jugat a França ha anotat 23 gols i 16 assistències, uns registres que ara completaran l’atac del Barça. El brasiler va ser escollit com el cinquè jugador sub-21 més valuós per l’empresa de màrqueting i representació esportiva Prime Time Sport, amb un valor de mercat de 64,6 milions d’euros. Criat al Corinthians, on va debutar amb 17 anys, va jugar 86 partits amb el primer equip dels brasilers. El Girondins en va pagar 5 milions ara fa dues temporades. Dos anys després, multiplica per vuit el seu preu. 

 

Com juga Malcom? “M’agrada encarar i tirar-me sense por sobre dels laterals i dels defenses. Sempre vaig intentar imitar a Robinho i a Neymar”, assegurava en els seus inicis al Girondins. Malcom és més potent que tècnic, i ha actuat a la mitjapunta, i també en ambdues bandes. També destaca pel seu bon xut i, sobretot, pel canvi de ritme. El curs passat va sorprendre amb algunes canonades des de lluny amb la cama esquerra. Tot i ser un jugador eminentment físic, també ha deixat nombrosos detalls tècnics com sotanes, barrets i regats, encara que la major part d’ells en carrera. Per estil, s’assimila força a Bale i Douglas Costa: parteix d’una posició força enganxada a la línia de banda dreta, i a partir d’allà va centrant la seva posició. Des del balcó de l’àrea, el seu xut és un argument ofensiu a tenir en compte. Al Corinthians jugava en una posició més centrada, com a segon punta. També ha ocupat el carril esquerre. 

 

Amb Malcom, el Barça incorpora un perfil similar al de Dembélé que pot alterar l’esquema d’Ernesto Valverde: amb Suárez i Messi en atac, només hi ha lloc per una nova peça del trident, pel que l’entrada del brasiler o del francès poden endarrerir la figura de Coutinho al mig del camp. 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa