Valverde: “Sortim reforçats, però encara no hem guanyat, cal jugar la final”
x
Valverde, instants abans de l’inici del Clàssic de Copa al Bernabéu | RODRIGO JIMÉNEZ / EFE

Ernesto Valverde ha sortit satisfet a mitges del triomf del Barça al Santiago Bernabéu. El tècnic blaugrana ha reconegut que el seu equip “no ha estat bé a la primera part, el Madrid ens ha castigat amb algun contraatac després de pèrdues”. Valverde ha lamentat que no han tingut “un ritme alt” al primer temps, però ha puntualitzat que el seu equip ha sabut jugar amb el desgast del rival i acabar sent efectius al segon temps.

Si a Lió van perdonar ocasions, aquest cop les han encertat. “A Lió semblava tot un drama perquè faltava gol. Avui podem celebrar que hem tingut gran efectivitat. Podem estar contents per passar i celebrar una nova final amb la nostra afició. Hi ha coses a millorar”, ha assegurat. Sobre el cop anímic d’imposar-se al Bernabéu, assegura que els “reforça” de cara al partit de Lliga, i també de cara a la resta de curs, però ha volgut ser prudent un cop més: “Encara no hem guanyat, la final cal jugar-la“.

Les declaracions de Valverde posteriors al Reial Madrid-Barça

SEGONA PART

La segona part hem tingut un nivell d’encert alt. A la primera no hem estat bé i ens han castigat amb algun contraatac després de pèrdues. No hem tingut un ritme alt i les ocasions clares han estat seves. A la segona hem sortit més determinats, perquè el 0-0 no ens servia, i hem tingut més ocasions. Els partits són també joc de desgast i hem aprofitat que tenim jugadors ràpids per fer mal.

MÉS CONTROL

El partit s’anava desgastant. Sempre volem tenir el control del joc, a vegades massa lent pel meu gust. Calia posar una marxa més. A vegades xutem molt i no marquem i avui amb tres, tres gols.

MOTIVACIÓ AL BERNABÉU

És clar. Com ells quan venen al Camp Nou. Sabem què signifiquen aquests partits importants.

FALTA D’OCASIONS

Em preocupa menys perquè el primer xut l’hem xutat. A Lió semblava tot un drama perquè faltava gol. Avui podem celebrar que hem tingut gran efectivitat. Podem estar contents per passar i celebrar una nova final amb la nostra afició. Hi ha coses a millorar.

PASSAR A LA FINAL

Ha estat una eliminatòria on qui passa sempre surt reforçat. Però encara no hem guanyat, la final cal jugar-la.

LA BATALLA TÀCTICA AMB SOLARI

La meva planificació era sortir des del principi a generar ocasions i fer molts gols. Però els partits són llargs. Sempre en les lectures l’entrenador que guanya és el que fa la proposta encertada, però no sempre va així.

MESSI

Tenim jugadors a banda d’ell que fan gols. Suárez, encara que hi ha dies que no té encert, sempre està allà. Li venen molt bé els tres gols.

LA POSICIÓ DE DEMBÉLÉ

Es mou bé en qualsevol de les dues bandes. Quan està amb Alba tot i que és extrem es mou bé per dins i es reparteixen l’espai. A la primera part no ha estat bé amb la pilota i ha generat pèrdues que ens han penalitzat, però a la segona ha estat millor.

SUÁREZ

És molt perseverant. A l’àrea no està al 100%, sinó al 200%, sempre es relaciona molt bé amb el gol.

TRIPLET

El nostre objectiu, igual que el del Madrid i el dels grans, és guanyar-ho tot. La gent ho demana, la història també. Els temps han canviat. Abans es demanava guanyar algun títol, ara el triplet.