Món Esport
Valverde: “Ens trobarem el millor Madrid de la temporada”
  • CA
Valverde, durant la roda de premsa prèvia al Barça-València. | EFE

Ha estat la roda de premsa d’Ernesto Valverde prèvia al partit de Lliga del Barça contra el València, encara que només se li han fet dues preguntes sobre aquest. Un Clàssic és un Clàssic i l’encreuament del conjunt blaugrana amb el Reial Madrid a les semifinals de la Copa del Rei ha acaparat tota l’atenció mediàtica. El tècnic extremeny ha hagut de valorar el sorteig celebrat aquest divendres al Benito Villamarín i no ha tingut cap dubte a assegurar que “ens trobarem el millor Madrid de la temporada”.

 

“Ho veig igualat, és absurd parlar de percentatges. A la Lliga van venir al Camp Nou en un moment complicat anímicament. Ara estan millor, ens trobarem el millor Madrid de la temporada. Haurem de fer-ho molt bé si ens volem classificar per a la final”, ha declarat Valverde, que creu que el Clàssic “serà una gran eliminatòria amb dos partits extraordinaris”. “Arriba en un moment en què els dos equips estem a punt de reprendre la Champions i immersos per la lluita per les primeres posicions de la Lliga. Suposaran una càrrega d’intensitat important, però són compromisos interessants per a nosaltres i per als aficionats“, ha seguit analitzant.

 

L’entrenador blaugrana no ha pogut avançar si Dembélé arribarà al partit d’anada del pròxim dimecres 6 de gener al Camp Nou (“No ho sé, creia que tornaria la setmana vinent, però no t’ho puc confirmar”) i no s’ha mostrat gens victimista amb el calendari: “El soroll que es genera al voltant dels partits contra el Madrid no ens afecta. Sembla que us estigueu queixant del fet que ens hagi tocat contra ells. Seran dos partits bonics de veure i il·lusionants per als aficionats del Barça, els del Madrid i els del món del futbol en general. El calendari és el que és“.

 

Les declaracions de Valverde prèvies al Barça-València

 

EL MADRID, RIVAL DEL BARÇA A LES SEMIFINALS

“Serà una gran eliminatòria amb dos partits extraordinaris. Arriba en un moment en què els dos equips estem a punt de reprendre la Champions i immersos per la lluita per les primeres posicions de la Lliga. Suposaran una càrrega d’intensitat important, però són compromisos interessants per a nosaltres i per als aficionats”.

 

QUI ÉS EL FAVORIT?

“Ho veig igualat, és absurd parlar de percentatges. A la Lliga van venir al Camp Nou en un moment complicat anímicament. Ara estan millor, ens trobarem el millor Madrid de la temporada. Haurem de fer-ho molt bé si ens volem classificar per a la final”.

 

UN CLÀSSIC SEMPRE DESGASTA

“Després de remuntar contra el Sevilla ja sabia que era possible que ens toqués el Madrid. No ha estat cap sorpresa. Els Clàssics tenen un desgast i una connotació especials, però també ens hagués passat això si ens haguéssim encreuat amb el Betis o el València”.

 

DEMBÉLÉ ARRIBA AL CLÀSSIC?

“No ho sé, creia que tornaria la setmana vinent, però no t’ho puc confirmar. A principi de setmana vinent tindrem notícies”.

 

EL CALENDARI ÉS EL QUE ÉS

“El soroll que es genera al voltant dels partits contra el Madrid no ens afecta. Sembla que us estigueu queixant del fet que ens hagi tocat contra ells. Seran dos partits bonics de veure i il·lusionants per als aficionats del Barça, els del Madrid i els del món del futbol en general. El calendari és el que és”.

 

GESTIÓ DEL CALENDARI I DE LA PLANTILLA

“Estem confiats a poder afrontar el que vindrà amb garanties. Sempre hi haurà imprevistos, però els anirem gestionant a mesura que vagin venint. Aquesta setmana jugarem tres partits en sis dies, la vinent tindrem un dia més de descans, després de l’Athletic gaudirem d’una setmana neta… Espero no perdre cap futbolista per lesió, però això no es pot saber mai”.

 

SENSE PENSAR EN EL FUTUR

“S’ha de mirar el curt i el mitjà termini al mateix temps. Si penses en el futur et tornes boig. Anem veient les coses setmana a setmana i en funció d’això prenem decisions. El calendari que ens espera és molt dur, però això ja ho sabíem fa tres setmanes”.

 

L’ATLÈTIC DE MADRID, SENSE LA COPA

“No sé si l’Atlètic de Madrid es canviaria per nosaltres. Això és una pregunta per a ells. Jo estic bé com estic”.

 

TODIBO I ELS SIS CENTRALS DEL BARÇA

“Les circumstàncies són les que són. Todibo és un jugador amb perspectiva de futur que el club tenia firmat de cara a la pròxima temporada. No estava previst que vingués ara, però tenint en compte la seva situació era important que vingués i anés entrenant amb els seus nous companys. Durant diferents trams de la temporada només hem comptat amb dos centrals i ara en tenim sis, encara que Umtiti encara no té l’alta mèdica. A Murillo l’avançament del fitxatge de Todibo l’afecta igual que a la resta: hi haurà molta competència”.

 

VALÈNCIA

“El València està igual que la temporada passada, però està fallant en l’encert de cara a porteria. El joc, l’esquema i tot plegat és el mateix, però han fet menys gols amb les mateixes oportunitats generades. Han estat avall durant els primers mesos, però ara estan escalant posicions. Tenen molta confiança després de classificar-se per a les semifinals de Copa”.

 

DIA PER FER ROTACIONS?

“Ja ho veurem. La nostra prioritat és guanyar tots els partits, però ja sabeu que l’últim que volem és perdre punts a la Lliga. Contra el València alinearem els millors jugadors per guanyar el partit”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa