Món Esport
Valverde: “El partit a Wembley no ha canviat res”
  • CA

Ernesto Valverde no perd les maneres quan perd o empata, però tampoc ho fa quan guanya. Després d’una setmana per oblidar, en què el Barça va perdre set dels nou punts que va disputar, el conjunt blaugrana va ofegar les penes amb un gran partit contra el Tottenham a Wembley. En la prèvia a la visita a Mestalla, però, el tècnic extremeny ha enviat un missatge de tranquil·litat a la seva afició. Ni abans eren un conjunt tan dolent com es pintava a les cròniques esportives ni ara és un elenc capacitat per guanyar el triplet: “No ha canviat res. Som el mateix equip. Teníem dos partits molt importants i sabem a quin tipus de rival ens enfrontarem. El que va passar l’altre dia no canvia res“.

 

“El futbol no és matemàtic”, ha valorat l’entrenador, que creu que la resposta dels seus futbolistes a les adversitats “sempre és la mateixa”. “A vegades tenim una errada puntual, després hem de remuntar i no podem… Volem sortir a guanyar tots els partits i imposar el nostre joc. El plantejament sempre és semblant i el canvio d’un dia a l’altre. El que surt és conseqüència del que treballem“, ha analitzat.

 

Les altres declaracions de Valverde

 

València: “No ha començat tan bé com la temporada passada, però manté molt clara la seva identitat. És un equip que juga a la Champions per alguna cosa. Juga amb un 4-4-2 molt marcat i tenen un contracop espectacular. Serà un partit difícil, com tots contra el València. L’any passat ja ens van costar i vam patir fins al final. El partit és perillós pel rival i la història que hi ha darrere. És un partit amb una gran càrrega emocional i que marques al calendari perquè saps que te la jugues”.

 

Sistema de joc: “El que més m’agrada és amb el que guanyem. La gent dona molta importància a tot això, però en el futbol sempre juguem igual. Hem de posar gent al mig per dominar el partit ja que som un equip que té un bon joc interior i l’hem de conservar. Amb un 4-4-2 o amb un 4-3-3 intentarem tenir gent per dominar per dins i per fora”.

 

Arthur: “És un jugador amb unes característiques diferents de les dels altres. És molt específic. Ens dona possessió i control del joc. El tenim en compte i els rivals també. Demà ja veurem qui juga, no anticiparé res. Els partits i les situacions són diferents”.

 

Messi corre més a la Champions?: “Crec que les dades són semblants. En partits de Champions el ritme és trepidant i això es nota no només en ell, sinó en tots els jugadors. El veig mentalitzat per a qualsevol partit i ho està demostrant”.

 

Arturo Vidal: “Som un equip i no sé què poden penjar els futbolistes a les seves xarxes socials. Ell no m’ha dit res i no sé si està enfadat pel partit o per un accident domèstic”.

 

Fiar-ho tot a la bala de la Champions: “Sabem el que ens juguem. Som un equip que històricament ha de guanyar la Lliga per guanyar la Champions. I això és difícil”.

 

Gerard Piqué necessita descans: “Fins ara no ha parat, és veritat. Tenim la possibilitat de fer jugar algú altre, però no diré si serà demà quan rotarà. És l’únic central dretà que tenim a l’equip i segur que haurà de descansar”.

 

Dembélé: “Sempre he parlat amb Deschamps (seleccionador francès) de Dembélé i hem reconegut que té un enorme talent amb la pilota. És jove i en un equip d’aquest nivell hi ha moltes coses per aprendre. Com els veterans. Jugar de titular en aquest equip no és fàcil i ell ho ha estat unes quantes vegades fins ara”.

 

Aturada per seleccions: “És quelcom habitual i veiem la Lliga per trams. Així és el calendari i l’acceptem. No ens parem a pensar si és millor o pitjor. Aprofitarem aquestes setmanes per entrenar amb tots els que es quedin aquí”.

 

Crítiques al joc de l’equip tot i ser líders: “No miro molt la classificació perquè ja sé on som”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa