Món Esport
Valverde: “El 0-0 és un resultat perillós”
  • CA
x
Ernesto Valverde, durant el partit del Barça a Lió | GUILLAUME HORCAJUELO / EFE

Ernesto Valverde s’ha mostrat “fastiguejadet” després que el seu equip hagi fallat més d’una vintena d’ocasions que podrien haver decantat el partit a Lió del bàndol blaugrana, però “tranquil” pel fet que, “tot i fallar ocasions, el rival pràcticament no n’ha tingut”. El preparador extremeny ha qualificat el 0-0 de “resultat perillós” després d’un partit d’on considera que han fet “mèrits” per sortir amb un resultat “millor”. 

 

El tècnic blaugrana insistit que la manca d’encert no el preocupa sempre que es generin ocasions. “El futbol és una qüestió de joc, que n’hem tingut, i d’encert, que l’hem buscat però no l’hem tingut. Avui no ha pogut ser, però el camí a seguir és aquest. L’eliminatòria està per decidir”. Sobre l’aposta per Sergi Roberto al mig del camp, ha comentat que era una decisió que feia “temps” que tenia decidida. També s’ha referit a la sequera de Suárez lluny del Camp Nou a la Champions: “Em preocuparia si no generés ocasions de gol, que és el que es demana als davanters. Sempre lluita, està allà i té ocasions. Els davanters van a ratxes”

 

Les declaracions de Valverde posteriors a l’Olympique de Lió-Barça

 

RESULTAT

“Hem fet mèrits per sortir amb un millor resultat d’aquí. Som un equip fort a casa, però hem d’admetre que el 0-0 és un resultat perillós. Ens hauria agradat guanyar, però ho haurem de fer a casa. L’eliminatòria està sense decidir”. 

 

25 XUTS

“És una estadística que parla del que hem generat. Les arribades que fas és el que realment valores, si després el xut va a porteria o no ja és més relatiu. El que ens interessa és tenir ocasions, que és el que permet obtenir resultats. Em fastigueja haver fallat ocasions, però em tranquil·litza veure que el rival no en té. El que no m’agrada és sortir al camp i no tenir ocasions”. 

 

EL RIVAL

“L’Olympique juga de moltes formes. Avui han jugat amb Depay, Ndombelé i Terrier, no han variat massa el que havíem vist. Han tingut un parell de situacions, però hem dominat el partit”. 

 

3 ANYS SENSE GUANYAR UNA ELIMINATÒRIA FORA

“No sé què ha passat abans. No considero que sigui fàcil guanyar fora a la Champions. Hi ha bons equips. Ells no han perdut cap partit a la Champions actual. Nosaltres hem guanyat dos i empatat dos partits a domicili a la Champions aquest curs, que no està gens malament”. 

 

LES DIFICULTATS PER MARCAR

“Ho hem intentat de totes les maneres possibles, marcar. Hem tingut moltes arribades i n’hem concedit poques i al principi. El futbol és una qüestió de joc, que n’hem tingut, i d’encert, que l’hem buscat però no l’hem tingut. Avui no ha pogut ser, però el camí a seguir és aquest. L’eliminatòria està per decidir, intentarem guanyar a casa amb la nostra gent”. 

 

EL BON PAPER DEL BARÇA

“Hem fet moltíssimes coses bé, un gran partit. Sabíem la transcendència del partit, hem estat molt solidaris en la pressió i hem tingut la personalitat suficient per dominar el joc i tancar-los a l’àrea. Del partit m’ha agradat tot, estic content pel partit. No podem extrapolar el resultat pel joc vist. No és fàcil guanyar a la Champions fora de casa, encara queda un partit”. 

 

SUÁREZ

“No em preocupa. Em preocuparia si no generés ocasions de gol, que és el que es demana als davanters. Sempre lluita, està allà i té ocasions. Si no les té, les genera pels companys. És un maldecap constant pels rivals. L’encert en moments determinats és el que cal buscar. S’estarà reservant pels pròxims partits. És un jugador que es relaciona bé amb les ocasions. El futbol és una qüestió d’encert. Sembla que a vegades no marca i després té ratxes i marca cada dia”. 

 

EL CANVI DE DEMBÉLÉ

“Ousmane havia corregut molt a la primera part, havia fet grans esforços. Venia de jugar un partit feia tres dies després d’un mes lesionat. Estava començant a notar el cansament i he posat un home de refresc que ho ha fet bé. Tots dos han tingut un moment en el partit”. 

 

LA TORNADA

“No negarem que després del partit que hem fet esperàvem un altre resultat. És perillós perquè marcar fora de casa té un altre valor, per això ho hem buscat. Esperem un ambient extraordinari a casa, ens farà falta. Cal fer dos grans partits per passar, avui l’hem fet, veurem el següent”. 

 

L’APOSTA PER SERGI ROBERTO

“Tenia clar que ells són un equip amb gent potent a dalt. Tenia diferents opcions, però volia que jugués Semedo perquè defensivament aporta molt. I Sergi barreja bé amb Leo, i ha fet un gran partit. Arturo ha sortit després i en els minuts finals, sé que sempre els farà bé. Sap de què va l’ofici. Era una decisió que tenia pensada des de fa temps”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa